Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Tips för bättre knäböj!

Knäböj är en av mina absoluta favoritövningar! Jag kan på riktigt hålla på i timmar för att få till den perfekta knäböjen. Utifrån mina förutsättningar har  jag väldigt mycket att jobba på för att få ett bra djup, rak rygg, bra höftdriv, kontakt med rumpan och inte tippa fram, när jag gör knäböj. Det är knappt 1,5 år sedan min höger sida slutade att fungera men det är bara att ta en dag i taget och tro på sig själv. Nedan kommer lite tips på vad du kan göra för att bli ännu starkare i dina knäböj!

 

Några knäböjstips;

  • Placera en låda eller stepbräda en bit bakom dig så du lär dig hur djupt du ska gå.
  • Lär dig att hålla ryggen rak och känner du inte det själv, be någon titta. Kompis eller någon på gymmet. De flesta är väldigt snälla och hjälper gärna till.
  • Använd ett miniband ovanför knäna. Jättebra sätt att aktivera rumpan och inte falla in med knäna.
  • Håll hårt i stången som om du skulle bryta den!
  • Andas in håll kvar luften och spänn HELA kroppen! Får du till en bra cocontraction kommer lyftet bli mycket lättare!
  • I botten, tänk att du skall trycka golvet ifrån dig med fötterna och höften skall fram.

När du övar på tekniken i knäböj gör inte mer än fyra eller fem repetitioner och det är för att du skall kunna känna skillnaden i dina olika lyft. Gör du tio stycken är det svårt att känna vilket lyft som var bäst. Så gör färre och kom ihåg VAD det var som gjorde att just DET  lyftet kändes bra! Sedan försöker du göra likadant igen!

Nedan ser du mig öva teknik med båda låda och ett miniband.

 

knäbökm låda

knäböjmlådabotten

 

knäböj

 

Och ja! Lyftarskor är att rekommendera för dig som böjer mycket! Du får ett stabilare underlag, bättre vinklar och det blir helt enkelt ännu roligare att lyfta grejer!!

 

Lycka till!!!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons