Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

8 snabba frågor att ställa sig själv för en bättre hälsa!

Hoppas att du mår bra och är lite mer balanserad  än vad jag är just nu.Jag har kommit in i en grotväldigt intensiv jobbperiod som innebär att jag behöver tumma på några av de där “hälsogrejerna” för att kunna hinna med (märk väl kaninöronen över hälsogrejerna)… Du vet de där hälsogrejerna. Dem där enkla grejerna som ska få oss att må bra, äta bra, träna, 8 timmars sömn och en stressfri tillvaro. Sånt som jag föreläser om för att hjälpa företag förbättra sin hälsa och tjatar på om till mina PT kunder; “ät bra, träna, sov och ge tusan i att stressa”.  och så  kan jag själv bara efterleva 2,5 av 4…

Hälsogurun inom mig har skrikit under en tid men jag har helt enkelt ignorerat henne och istället vunnit tid med att intala mig själv med ett “snart”, och “jag ska bara”.  Hur tror du att den taktiken fungerat?

Jag vet inte om du känner igen dig eller inte men oavsett funkar det inte längre för mig att inte sova, stressa och hoppa över måltider. Min motståndskraft är sämre, jag är mycket känsligare, orkar inte träna lika hårt, känner mig trött och minst sagt lite obalanserad.

För att bryta den här nedåtgående spiralen gjorde jag en liten inventering igår  med en mall som jag brukar använda när jag coachar någon för att få klarhet i en personens livsmönster.  Är bra att dra i handbromsen ibland och stanna upp och fråga vad man egentligen pysslar med.
Nedan ser du frågorna och min svar och tveka inte att gå och hämta papper och penna och gör en liten snabb invertering på dig själv!’

 

8 snabba frågor att ställa sig själv för en bättre hälsa;

1.Vad är hälsa för mig?
Att känna mig pigg, stark, uthållig och rörlig samt ha balans i livet med jobb, träning, mat, träning.

2. I vilken situation känner jag mig stressad?
När jag inte förberett vad jag ska äta och blir hungrig, 

3. Vad kan jag göra för att minska stressen?
Planera min tid bättre med att göra matlådor, lägga fram kläder inför morgondagen.

4. Vad är mitt mål med att träna/motionera?
Kunna springa ett Marathon, göra 10chins, stå på händer, hålla mig skadefri.

5. Hur skulle jag vilja att min sömn/återhämning är?
7,5 timmars sömn varje natt.

 6. Finns det något jag skulle kunna göra för att återhämtningen skulle bli bättre? I så fall vad
Börja köra online träning hemma en liten stund varje dag.

7. Om jag skulle ändra på två saker för att bättre hälsa, vad är det? Bättre sömnvanor!
Gå upp och gå till sängs samma tid varje dag.

8. Vad är första saken jag skall ändra för en bättre hälsa?
Borsta tänderna när klockan är kvart i tio. Göra matlådor på söndag.

Nästa blogg kommer en bildbomb från två event jag varit på och snart kommer jag även publicera ett inlägg  om ett växande problem med över 70000 drabbade, nämligen ätstörningar.

Ta hand om dig!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons