Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning.Uthållig & Stark med Frida

Mina träningsmål efter operationen!

Nu har det gått sex veckor sedan jag opererade nacken. Stygnen är borta, sjukgymnasten har gett mig rehabövningar och bäst av allt! Klartecken att börja testa mig fram på gymmet. Försiktigt. Väldigt försiktigt med max en eller två övningar per pass och superlätta vikter!

Gå till gymmet, köpa den obligatoriska Noccon och äntligen kunna påbörja min resa tillbaka till en stark kropp var helt fantastiskt och samtidigt väldigt nervöst.
Hur kommer min kropp reagera? Kommer jag få ont? Kommer det kännas som före operationen? Eller ännu värre. Kommer jag bli jättedålig och inte kunna använda armen överhuvudtaget?

Hittills har jag testat Latsdrag, assisted chins, marklyft, knäböj, armhävningar, axelpress och lite andra övningar. Alltid 10rep x 3set följt av 30min crosstraining.
Några bakslag? O ja. Inte så konstigt med tanke på att mina muskler och nerver i rygg, skuldror, nacke, armar och fingrar inte kunnat jobba ordentligt och plötsligt kan dom men är jättesvaga.. även om jag för knappt fem veckor sedan knappt klarade av att promenera i 15 minuter och har gjort jätteframsteg sedan dess trodde jag ändå att min återhämtning skulle gå ännu fortare! Jag har verkligen börjat inse att det är en låång väg tillbaka och att jag inte kan pusha min kropp att bli hel. Läkningen måste ske i sin takt.

(Jag med mitt ärr)

För att klara av det mentalt (att vara såhär klen är tufft) behöver jag ha mål för att inte befinna mig i någon slags meningslös träningslimbo. Inte för stora mål. Då  känns dom bara ouppnåeliga och träningen riskerar att bli tråkigt. Utan träningsmålen  behöver kännas inom räckhåll för att bli motiverande utifrån dom förutsättningar jag har just nu! Så här tänker jag:

Mars (18mars 2månader efter operation)
Då ska jag kunna:

1.Kunna springa i 5minuter
2.Köra crosstrainer i 75min
3. Köra ett yogapass

April (18april 3 månader efter operation)
Då ska jag kunna:

1. Göra en chins
2. Springa i 10min
3. Gå på ett pass (utan hopp)

 

Längre än såhär vill jag inte planera just nu.
Jag har några höga  mål men än vill jag inte tänka för mycket på dom eftersom jag bara blir frustrerad dom är  nämligen så himla långt bort … nä fokus på en dag i taget och hitta tillbaka till att träning är kul!
Vad sägs om att hänga på mina mål? Vi kan peppa varandra! Ja kom igen!

Skicka gärna ett mail och berätta hur det går till frida@inmood.se

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons