Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KrönikorTräning.Uthållig & Stark med Frida

Jag skäms över mitt diskbråck!

Jag är så less på smärta!
Jag är så less att morgon efter morgon vakna och ha ont! Jag är så trött på att säga att jag mår sådär när någon frågar hur jag mår. Jag är så trött på att ha ont i min kropp!  Vara begränsad. Inte kunna träna. Inte kunna ta i så att svetten lackar. Inte kunna sätta nya rekord . Inte kunna utmana mig själv fysiskt. Jag är så arg på smärtan som begränsar mitt liv varje dag och har gjort i snart ett år.

Jag saknar mitt gamla jag. Den där starka Frida som sprang en mil, lyfte tungt, körde crossfit, tyngdlyftning, bänkade sin egen kroppsvikt, sprang hinderbanor, utbildade sig till Stuntkvinna och som 2018 siktade på att göra en Ironman. Jag är inte den personen längre och den vetskapen gör nästan lika ont som det där satans diskbråcket!

Förutom att jag inte kan träna, kan jag inte dammsuga, klippa med en sax (för länge), hacka grönsaker, ha på mig en ryggsäck och värst av allt…
…jag kan inte hålla i mitt brorns barn längre än i några minuter. Sen får jag för ont…
Så länge jag har det här diskbråcket och den här smärtan kommer jag  inte kunna bli mamma…

Förhoppningsvis blir jag opererad innan årsskiftet. Jag ringde till operationen på Spine Center häromdagen men tyvärr har jag fortfarande inte fått någon operationstid utan står på väntelistan… jag kan bara hålla tummarna för att nerven, bråcket trycker på, inte blivit allt för skadad och att jag får tillbaka min fulla styrka efter operationen.

Förlåt för mitt deppiga inlägg! Jag får erkänna att jag skäms för att jag har ont och min oförmåga att träna, trots att jag vet att det beror på ett diskbråck men jag vill kunna leva som jag lär.
Jag vill vara en inspiration för er och även för mig själv, vilket jag inte känner att jag är just nu…
Så jag skäms…

Har du någonsin känt likadant?

 

Annons

10 kommentarer

 1. Kämpa Frida. Hoppas att du får hjälp genom en operation och att du blir bättre efter det. Själv har jag kronisk värk sedan 11 år och det finns inget att göra utan att äta tablettet som mildrar något. Jag ska bara lära mig att hantera smärtan. (Tycker såna som förstår sig på det här) Tycket att det är väldigt svårt när man vill träna ha ett aktivt liv orkar var med sina barn m.m utan behöva bli sängliggande efter lilla minsta ansträngning. Gör lite mindfulness och accepterar smärtan., men den är egoistisk och vill ha mycket uppmärlsamhet ….;)

  1. Ja det är faktiskt superjobbigt! Jag försöker vara stark, tänka positivt och se möjligheter men ibland är det svårt.
   Tack för dina ord Sofia! Betyder mycket! Kram

 2. Kämpa på , jag känner precis likadant . Har opererat diskbråck i ländryggen. Det är många det går bra för även gjort ironman osv. Jag har en son på 3 år och det gick tom bra att föda naturligt dock avråde dom att inte ta epudral , men det gick också bra. Lite svagare i vänster ben. Kämpa på det kommer bli bra !

 3. Kämpa Frida! Ruggigt bra blogg och även instagram där man kan följa din vardag. Fina hund du har oxå.
  Jag beklagar djupt problemen med ryggen som uppstått. Hoppas du blir bättre asap! Svart och vitt är det verkligen med smärta vs smärtfri.
  Jag själv har också genomlidit detta under alltför lång tid men blev hjälpt av en speciell övning (McKenzie) Vet ej om det hjälper i ditt fall Frida men keep the faith!

  1. Hej och tusen tack! Glad jag blir! Ja, jag har hört mycket om McKenzie och det är verkligen bra övningar, faktiskt testat några själv! Men eftersom det är ett bråck som trycker på en nerv finns inte så mycket att göra… ser fram emot operation och tack för din kommentar! Det värmer!
   p.s
   hundarna tackar också! 🙂

 4. Hej Frida,
  Läste ditt inlägg och inser att det gått en tid sedan du skrev här. Nyfiken hur det gått för dig. Har besvär med diskbråck för tredje gången. Är outhärdligt! Svårt att sova och tar starka mediciner… hade precis kommit bra igång med träning när detta händer igen..

  1. Hej Marita!
   Ja det va ett litet tag sedan! Men nu är jag läkt och mår hur bra som helst!
   Diskbråck och smärta är fruktansvärt men jag lovar att det kommer bli bättre!
   Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons