Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KrönikorUthållig & Stark med Frida

Igår fick jag beskedet; Jag kommer opereras!

Tänk dig att du lever med ständig värk och att en av de saker du älskar allra mest att göra, gör värken värre. Egentligen gör all typ av aktivitet värken värre och du har blivit rekommenderad av läkare att ta det lugnt och att bara promenera. Möjligtvis yoga lite. Från ena dagen till den andra klarar du plötsligt inte av att göra sådant du gjorde tidigare utan att få ont. Springa, cykla, bära, promenera länge, hålla en grej ovanför huvudet. Ingen träning och inaktivitet gör att du tappar i styrka, kondition, ork och till sist dig själv.

 

Sedan november förra året har jag haft ett diskbråck som begränsat mitt liv. Jag red på en sån där elektrisk tjur och jag kan bara rekommendera att INTE göra det! Superkorkat av mig men jag gjorde i alla fall det och efter att ha blivit avslängd av den där satans leksaken det har jag haft konstant värk och inte kunnat belasta min kropp. Jag har sprungit hos läkare, neurologer, sjukgymnaster, kiropraktorer och det har  mest varit konstgjordandning.

Men igår fick jag träffa en kirurg och fick beskedet att dom kommer OPERERA mig till hösten!! Det jäkla diskbråcket som trycker på en nerv kommer opereras bort och ersättas med en ny gummiprotes.
Det känns helt fantastiskt och overkligt att jag snart har ett nytt liv inom räckhåll! Jag har redan börjat dagdrömma om allt jag kommer kunna göra som jag inte kan idag. Titta uppåt, vakna utan smärta, boxas, cykla, springa ett Marathon!

Veckorna efter operationen kommer säkert vara jättetuffa men det är ju något övergående så jag känner mig inte särskilt orolig. Givetvis kommer du få följa min resa tillbaka efter operationen!
Om du har någon erfarenhet av nackont, diskbråck eller av att ha opererat nacken blir jag jätteglad om du delar med dig! 

Sov gott!

 

FOTO: Christer Häggkvist
JACKA: Wendtclothing

Annons

2 kommentarer

  1. Hej Frida! Jag trillade in här av en slump och läste översta inlägget. Jag har själv opererat nacken – min operation var akut pga bruten nacke så det är väl lite annorlunda i ditt fall kanske, MEN tänkte att jag ändå skulle lämna en kommentar 🙂 Nu är det nästan 9 år sedan, men jag är och har varit i flera år symptomfri (vad jag vet, alla kan väl ha ont i ryggen ibland?) och tränar väldigt mycket – framförallt Crossfit och då särskilt tunga lyft 🙂 Det var riktigt riktigt tufft de första dagarna efter operationen, men det blev bättre och bättre och ju mer tid som gick desto mindre smärta. Jag skadade mig i maj – och i januari åkte jag snowboard utan problem – så misströsta inte om det känns tungt i början. Vill du veta mer, eller bara ha lite peppande stöd, hör av dig!

    1. Tack! Vad glad jag blir att din operation gick så bra! Precis sånt jag behöver höra! ! JAG kommer verkligen höra av mig för att få veta mer om din framgångssaga!:)

Lämna en kommentar

Annons
Annons