Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Höstterminen är  i full gång och för mig blev  det en riktig rivstart i måndags när jag satte mig i skolbänken. Älskar att lära mig nya saker och att komplettera mitt PT yrke med att lära mig mer om stresshantering känns helt i linje med min holistiska syn på hälsa. Jag läser nämligen till framtidens nya yrke, ta ta ta…*trumvirvel* nämligen till Avspänning -och Stresspedagog!
Framtidens nya yrke? Skojar jag?  Inte direkt. Vi lever i en tid där allt går i en rasande fart , mobilerna har vuxit fast i handen på oss och vi är tillgängliga dygnet runt,  multitaskin och många bollar i luften är ett måste, den som klarar sig på mindre sömn desto bättre och att jobba mycket är prestigefyllt. Vi lever i en tid då  sjukskrivningarna på grund av  stress är mer vanligt än korvkiosker! Inte den bästa liknelsen kanske men sanningen är att över femtio procent av sjukskrivningarna är stressrelaterade.

 

FEMTIO PROCENT! Det är en svindlande hög siffra som rent ut sagt är skrämmande! Därför är jag övertygad om att Stresspedagogger är ett viktigt yrke och kunskap för att kunna hjälpa företag, individer och samhället till en bättre hälsa!
Jag ser mycket fram emot läsår 2 och jag kommer givetvis dela med mig här på bloggen av sådant jag lär mig på utbildningen.
Har du till exempel någonsin hört talas om HPA-axeln? Inte!
Då lovar jag att berätta mer om den, kanske redan i nästa blogginlägg!

Vill bara avsluta med en fråga. Handen på hjärtat. Hur ofta känner du dig stressad?

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons