Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Två bra basövningar!

Kör du några basövningar när du tränar? Inte!

I så fall borde du börja med det. Det finns tusentals övningar att välja på men inga övningar är lika effektiva och styrkeutvecklande som basövningar eftersom du använder hela kroppen. Kort sagt så kommer du få mer valuta för tiden du tränar

Personligen anser jag att basen i ett träningsprogram ska innehålla basövningar där du sedan fyller på med prioövningar. Själv kör jag alltid 1-2 basövningar i mina pass och kör sedan biceps, triceps, axlar, vader eller vad det är jag behöver prioritera.

mark

Som till exempel dagens pass. Jag körde 5set marklyft och 5set bänkpress (2basövningar) 3set latsdrag och avslutade med 4set hantelcurl. Hade jag byt ut Latsdraget till Pull ups istället hade jag inte “behövt” göra hantelcurl eftersom biceps hade varit mycket mer involverat. Förstår du tankesättet? Hela kroppen fick sig i alla fall en omgång på lite mindre än 60minuter och då var vi två personer som körde varannan.

bänkbotten

Jag vet att många tjejer av någon anledning gärna undviker bänkpressen medan killar gladeligen bänkar sig i bänkpressen (ofrivillig ordvits hihi) och aldrig skulle kunna tänka sig att inte ha med bänk i sin träning och jag kan bara önska att även tjejer skulle skriva in bänkpressen i sitt träningsprogram och se alla fördelar. Starkare överkropp, snyggare armar, bättre symmetri överkropp, underkropp. Hur många armhävningar, strikta asså, kan du göra? 10? Förre?

Med andra ord; Bänkpressa mera och jag lovar dig att du kommer kunna öka antalet armhävningar radikalt på bara några veckor!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons