Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Ekologisk eller Free Range-Kyckling?

Vad är egentligen bäst. Ekologisk kyckling eller inte? När jag äter kyckling vill jag veta att jag bidrar till att djuren får en så bra miljö som möjligt vilket jag vet när jag köper ekologisk kyckling. Eller vet jag?

Idag lanserade Kronfågel Sveriges första Free Range- Kyckling Sol&Sprätt.  En Utomhuskyckling som fyller en lucka mellan den traditionell kyckling och den ekologiska Bosarpkycklingen. Free  Range kycklingen har gott om plats att röra sig på och kan även gå utomhus året runt. Utanför stallet finns stora gräsytor och utmed stallet löper verandor där kycklingarna kan gå ut på när de vill och samtidigt få skydd för kyla, blåst och stark sol. Med andra ord har nu Kronfågel tre olika typer och priser på kycklingar du kan välja på. OCH Free Range-Kycklingen har det verkligen inte sämre än den ekologiska kycklingen. Tvärtom. Förklarade en av uppfödarna för mig på presslunchen. De ekologiska kraven  på kyckling är mycket mer fyrkantiga. Vill säga att varje kyckling SKALL ha en viss yta och det är banne mig på millimetern och när kycklingarna vistas utomhus SKALL den ytan vara formad som en solfjäder. Som en solfjäder? Jag kunde inte alls förstå varför men vad vet jag om kycklingar? Men inte heller uppfödaren såg att det gjorde någon skillnad för kycklingarna huruvida utomhusmiljön var formad som en solfjäder eller ej.

Free Range-märkningen garanterar:

  • Att kycklingen får vistas utomhus
  • Att kycklingen får vara i små grupper
  • Att kycklingen har gott om plats inne
  • Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus
  • Att kycklingen får växa långsamt i 56 till 63 dagar (motsvarande 35 dagar för vanligt uppfödd kyckling)

 

Det var en trevlig och väldigt intressant presslunch som slutade med äppelkaka och att en av kycklinguppfödarna bjöd in mig till sin produktion i Vara.
Vill du läsa mer om Free Range-kycklingen kan du besöka www.kronfagel.se

kronfågellunch.8

kronfågellunch.4

kronfågellunch.2

kronfågellunch.7

kronfågellunch.6

kronfågellunch.5

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons