Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Kunna stå på händer steg 1

Det finns en sak jag velat lära mig ett tag. Nämligen att stå på händer och nu äntligen har jag gjort slag i saken och börjat öva! Allt som krävdes var lite yttre push! Vilket jag verkligen behöver för om tjugo dagar skall jag gå en gymnastikkurs och innan dess vore det bra om jag kunde öva så mycket som möjligt i att vara upp och ner!

 

Stå på händer steg 1
Kan du stå på händer? Vill du lära dig? Jag lärde mig typ på två minuter. Inte stå fritt men att kunna sparka mig upp emot en vägg. Sparka sig upp emot en vägg är det enklaste sättet att lära sig stå på händer. Vägen gör att du inte slår över och att du kan bygga upp lite självförtroende och styrka!

För att lättast komma upp börja med tre kickar. Vila fyrtio sekunder och gör tre nya sparkar. Den här gången lite högre. Vila igen en liten stund och den här gången tänker du at hälen skall nudda väggen.  När väl din häl nuddat vägen är nästa steg att stanna kvar i toppen med båda benen raka. Om du är ovan ha gärna en kompis med som passar dig så att du kommer rakt.

Du kan även göra några gånger där du backar upp mot väggen istället för att kicka dig upp. Bra sätt  för att lära kroppen att bli rak och bygga upp rörligheten i bröstryggen. När du backar upp mot väggen försök att sträva efter att magen skall nudda väggen.

Övning ger färdighet och desto mer du kommer öva desto lättare kommer det att bli men jag skulle ändå rekommendera att du kanske till en början bara går upp i ett handstående 10-15 gånger totalt. Spara på dina handleder och ha en långsam, kvalitativ progression. Stressa inte fram, du kommer lära dig!

Själva skall jag försöka öva kort och ofta. Förutom att jag verkligen vill kunna stå på händer fritt och ha en smart progression så vill jag verkligen slippa illamåendet som blir för mig av att vara upp och ner. Mådde illa i flera timmar idag bara  för att jag stått lite på händer.  Nä, ingen höjdare och jag hoppas verkligen att jag vänjer mig fort!

Nedan ser du hur jag kickar mig upp och hur Emanuel Widmark gör att jag blir rak. Försöker mig även på en handstand pushup men det skall jag erkänna var ganska tungt…

<div class=”video-container“>”[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Y1OslQoU2xE&w=420&h=315]”</div>

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons