BLOGGMENY
Uthållig & Stark med Frida

Två bra rumpövningar!

 

Har du kört fredagsfys före ditt fredagsmys? Själv har jag bland annat tränat rumpan idag. En viktig muskel men som de flesta tyvärr  har svårt att aktivera, därför kan det vara bra att jobba isolerat med rumpan. Nedan ser du två jättebra rumpövningar som du definitivt borde lägga till i ditt träningsprogram om du inte redan gjort det!

 

Övning 1 Hip Truster

Hip Truster är Rumpövningarnas, rumpövning tycker jag  och det går att göra den på massa olika sätt. Jag föredrar personligen att göra Hip Truster där fötterna placeras på en lika hög bänk som jag ligger på. Vinkeln blir större och rumpan måste jobba mer än när fötterna är på golvet.  Det går att göra utan vikt, med vikt, ett ben med gummiband och så vidare! Det som är viktigt att tänka på är att det skall KÄNNAS I RUMPAN! Så se till att spänn rumpan i toppen. Det skall inte kännas i ländryggen. Gör de det minska belastningen.

hiptruster

hiptruster.2

Övning 2 Pull Trough

En annan av mina favoritövningar  är Pull Trough. Jag använder den både för att aktivera rumpan före jag kör Kettlebell svingar, Marklyft eller Knäböj eller som isolerande styrkeövning med tung belastning. Ryggen skall hållas rak, höften skall så långt bak det bara går. Är du väldigt stel i baksida lår kan du få ut mer av övningen om du kör rörlighetsträning eller triggerboll för baksida lår före. Så, långt bak med höften, rak rygg och skjut fram höften när du ställer dig upp och verkligen försök få kontakt med rumpan och knip verkligen till ordentligt i toppen!

pulltrough

pulltrough.2

Jag brukar göra 3-4 set och 10-15 repetitioner.

Lycka till!

Annons

Lämna en kommentar