Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Är du en fighter?

I söndags var jag och testade Striking på SATS Sofo, gamla SATS Medborgarplatsen som numera även är ett Martial Arts center! När det byggdes om passade SATS även på att byta namn från Medborgarplatsen till Sofo. Och vilken uppfräschning! Mycket ljusare lokaler, en Cardio Teater eller stod det Arena? Kommer inte riktigt ihåg! Hur somhelst så var det jätte många cardiomaskiner, cyklar, löparband och längst fram  en skitstor duk.. Jag fick allt lite discofeeling! Och den stora mattan som lagts in var ju över all förväntan! Hur fräsch som helst!

Jag och Jenni skulle testa Striking som jag försod mest bestod av slag. Instruktören hade typiska blomkålsöron (fick med ens förtoende för honom) och presenterade sig som Tim. Dock fick vi börja med att springa runt runt i ringen. Vet inte vad det är men just att springa runt i en ring gör mig alltid oinspirerad och lite uttråkad. Runt runt runt och veva med armarna för att bli varm, dötrist. Som tur var ansåg Tim ganska fort att vi var uppvärmda och han visade oss olika kombinationer och vi fick börja fightas.

Insåg att fightas är som att dansa och jag och Jenni fick stanna upp ibland för att fnissa åt varandras briljanta slag när vi missade men vi fick allt till några fina slag! Jenni råkade bara klappa till mig i huvudet en gång när jag var långsam på att ducka från hennes krok.

Klassen avslutades med 30 sekunders intervaller där vi slog så hårt vi bara kunde på en säck som kompisen fick hålla i. Det slutade med blodiga knogar för min del men det måste ju tyda på att jag slog hårt?! (eller dålig teknik?)

fightas.2

Jag och Jenni hänger

fightas.3

fightas.4Jag känner hur hård säcken är och att köra 6stycken 30sekunders intervaller på säcken är grymt bra träning
för armar, skelett och kondition! För att inte glömma att det är kul att slå på en säck!!

Är du en fighter?

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons