Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Vad krävs för att få en fit kropp?

De flesta av oss reflekterar nog aldrig över vad ”fitness” egentligen betyder, kort sagt innebär det ; ” att det syns på kroppen att den får arbeta och blir utsatt för belasting.”  En ganska bra sammanfattning tycker jag. För hur rättvist hade det känts att slita som ett djur på gymmet och sedan se ut som en klenis. Inte alls eller hur?!

För resultat triggar oss, driver mig och dig, att fortsätta och förmodligen att sträva efter ännu mer! Utan resultat vore det inte alls lika kul! Snarare nästan meningslöst…

Ändå hör det mer till vanligheten än till ovanligheten att drömma om en fit kropp, utan att egentligen vara beredd på att lägga ner det som krävs… eller förstår vad som faktiskt krävs för att få en ”fit” kropp!

Så vad krävs för att få en fit kropp?

Till att börja med vill jag säga att det finns olika kategorier av ”en fit kropp” och utan att fördjupa sig mer i det vill jag även säga att vi har olika förutsättningar för olika saker.  Några av oss har genetiskt mer fett på kroppen, utan att spendera dagarna hemma med att trycka i sig kanelbullar, dessa personer får kämpa mer för att bli av med fettet. (Kvinnor har mer fett än män tex)  Somliga har och har alltid haft en väldigt låg fettprocent och får svårare att bygga muskler eller få en kurvig figur. Eller att somliga oftare känner hunger än andra och på så vis äter för mycket, kanske till och med använder mat till belöning eller tröst.

Samma som att vissa till exempel  har lättare än andra  för att lära sig matte.  Medans vissa ger sig fan på att de skulle få bra betyg trots att de  har läs -och skrivsvårigheter men pluggar som idioter för att lyckas.

fitkropp

Vi är helt enkelt olika! Inte sagt att inget är omöjligt!

Själv hör jag inte till den kategorin som har och alltid har haft en låg fettprocent, snarare tvärtom! Jag vet att varje lite gram minus kräver sin ickekalori eller ansträngning! Glömmer aldrig när jag fick kommentaren ”Äh Frida det är väl inte så svårt för dig att gå ner lite”. Jag höll nästan på att hoppa ur mitt egna fett då. Vilket förvisso hade varit behändigt!

För att jag skall få en fit kropp vet jag att jag behöver vara noga med min kost. Inte äta en endaste onödig kolhydrat, styrketräna 5-6ggr veckan och köra 40-60min cardio 5ggr veckan. Styrketränar jag bara, kryper fettprocenten långsamt uppåt och jag blir mjukare i hullet.  Samma om jag bara skulle konditionsträna. Då blir jag bara slapp i kroppen så balans mellan styrka och kondition är det absolut bästa. Samt en bra kost! 3-4mål mat om dagen, allsidigt och max sötsaker en gång i veckan!

OCH en av de viktigaste sakerna. LÅNGSIKTIGHET. Ingen blir fit över en dag !

Vilken är din favoritträningsform för att hålla dig fit?

på slaktis.4

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons