Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KrönikorTräning.Uthållig & Stark med Frida

7 dagar till Gratefulness. Trams eller ej?

Sitter vid datorn och hör hur sommarregnet smattrar mot rutan medan jag dricker the. Ganska mysigt faktiskt även om jag har full förståelse för att många semesterfirare är en aningen besvikna.
Själv är det tre veckor kvar till min semester så lite regn gör inget. Dessutom har jag bokat en resa till L.A så jag lär få sol på mig! (jag vet L.A, så kul!!)

 

Igår hade jag ingen tid att passa när jag var i mataffären utan kunde med gott samvete botanisera mig i varje hylla. Det hör inte till vanligheten!
Vanligheten är att jag behöver stressa från punkt A till B önskandes att jag hade fem minuter tillgodo. Jämt.  Men inte igår.  Igår skred jag omkring  med min korg och stannade till och med och läste alla tidningars rubriker för att få lite inspiration. Ja, du förstår ju hur “obråttom” jag hade.

“7 dagar till MER LYCKA! Lär dig tacksamhetens formel”.
Seriöst, tänkte jag och tog upp tidningen.
Är det bara jag eller blir det inte lite mycket med den här “tacksamheten” när varenda tidning ska skriva om det?
Eller rättare sagt. Gratefulness. Modeordets rätta bemärkelse. Du ser säkert hur jag himlar med ögonen.
Ändå drogs jag till att läsa.
För någonstans vet jag att det där med tacksamhet är bra. Att positiva tankar får oss att må bra. Och när vi mår bra får vi sänkt blodtryck och andra hälsoeffekter.
Jag lyckas vara tacksam ibland och har kommit en bra bit på vägen om jag jämför med för några år sedan där jag bara hade fnyst åt tidningen och kallat det trams. Nu är jag något mer ödmjuk och mogen. Så jag börjar smygläsa i affären.

“Var tacksam för vad du har; då kommer du att få mera! När du fokuserar på vad du inte har , kommer du aldrig någonsin att ha tillräckligt”

Jag köper definitivt resonemanget. För om man ska gå och vänta på att något positivt ska hända tror jag att man får vänta rätt länge!
Fortsättningsvis står det att det krävs träning för gratefulness och att våga tro på att livet är rätt gott, oavsett rådande omständigheter…
Samt att det är en bra idé att dela in olika områden där det man tar saker för givet och sällan visar någon uppskattning. Till exempel på hemmaplan, mot sina arbetskamrater, sin kropp.
Helt enkelt börja ge uttryck för sånt man uppskattar. Det kommer kännas konstigt och omgivningen lär säkert betrakta en som ett ufo… till en början…

Jag ställer tillbaka tidningen.
Kanske inte är så tramsigt trots allt. Så hur gör jag nu för att bli mer tacksam? Övar såklart!
Nu vakna PT:n i mig! Det får helt enkelt bli ett Tacksamhets- Boot Camp!
I sju dagar ska jag dokumentera minst 3 bra saker varje dag som jag kommer dela med mig här!
Jag börjar i morgon! Hänger du på?

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons