Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Sammanfattning från Italien

Två veckor i Italien bara swischade förbi och nu är jag hemma igen och ler åt allt roligt som hände. Skall försöka summera så gott det bara går även om det blev två ganska olika veckor!

 

När första gruppen anlände vid sextiden åt vi en liten Apertivo på hotellet , vill säga bubbel och lite Italienskt småplock , under tiden presenterade jag och Eva veckans program och jag höll i en miniföreläsning från min föreläsning Hälsoskolan. Vad är hälsa? Vad är att må bra? Hur funkar ryggraden. Varför det är så viktigt med en bra hållning. Vad innebär en smärtsignal i kroppen, Vad menas med att kroppen är en kedja. Att tänka motion utifrån tre “ben” Kondition, Styrka och Rörlighet. Hur är din Willpower? Vilka strategier behövs osv.
Tycker det är bra att börja med en föreläsning så att resenärerna får lära känna mig och min syn på träning och lättare kan förstå den röda tråden i den planerade träningsveckan.

italien53

italien.36

Tack Weleda och IGoEnergy för produkterna. Fick precis plats i bagaget

Klockan 7 dagen därpå var det Intervaller. Ett jobbigt upplägg men alla hängde med hur bra som helst!

  • 4min
  • 3min
  • 2min
  • 1 min och sedan upprepa allt en gång till från början . Vilan var mellan 2minuter -30sekunder
    Jättejobbigt men väldigt effektivt och här hänger det främst på willpower!

italien.14

Efter löpning och Yoga By InMood for Athletes. Är en yoga som jag själv gjort koregrafin på där fokus är fötter, vrister, baksida år och höfter. Perekt att köra ett rörlighetspass efter löpningen när musklerna är uppvärmda. Så åt vi frukost och tog en cykeltur längs  Lungomaren (havet asså) Körde lite träning längst vägen och sedan stannade vi vid en restaurang med världens bästa havsutsikt (som jag inte tog kort på, jättekorkat) Dock blåste det lite men det är ju inget som skrämmer oss svenskar från att sitta ute. Vårt enda krav är bara att vi kan skymta solen:)

träningsresa.23

italien.17Ripatransone

En annan dag åkte vi till Ripatransone, en mysig liten by uppe i bergen som är från 1200-talet (om jag minns rätt) Det är precis som att gå runt i en gammal Italiensk film. Husen är byggda av tegelstenar, murrankor med färgglada rosor som slingrar sig uppför husfasaderna. Gränder som är overkligt smala, svalor som flyger och ibland tittade det ut någon italiens gumma och undrade vad som hände. Och utsikten. Den breath-taking utsikten. Det går inte att beskriva panormavyn och det går inte heller att se sig mätt på den. Men folk fick slita sig från allt det vackra och vi tog med gruppen till en Amfiteater där jag körde ett jobbigt träningspass. “Train Like A Soldier” Avslutade med backintervaller sen!

italien.24

Vackra gator

italien.20Träning nere i Amfiteatern

italien.13Uppvärmning inför “Train Like A Soldier”

träningsresa.5

träningsresa.7

“Get a Strong Body” , Workshop och tunga lyft
Vilka rörelser gör våra kroppar och vilka övningar bör gemeneman göra? Var den röda tråden i workshopen jag höll i. Pressar, drag, benövningar och lite prioövniingar som till exempel lyft åt sidan, hiptruster och tåhävningar! Alla kämpade på riktigt bra och det är alltid lika kul att få se någon övervinna sig själv. Allt för många tjejer är så rädda för att ta i! Som om dem tror att vikterna är gjorda av porslin och dem själva också! Men jag fick allt flera personer att lyfta mycket tyngre än vad dem trodde var möjligt och det roliga var, att dem gillade det!

italien40Allas nya favorit bänkpress och tjejerna imponerade både på mig och sig själva!

italien.10Rotationer är något vi gör i våran vardag och Russian Twist med Kettlebell är en utmärk övning att göra

italien.1

Hantelpressitalien.32

italien42Finns det någon bättre dragövning än pullups?

italien43Starka brudar!

Vandring i Sibillini bergen
En träningsfri dag som bestod av vandring i Sibillini bergen. Påminde vissa partier om att gå upp för Hammarbybacken men de gröna ängarna med miljoner blommor och den makalösa utsikten gjorde det värt varje steg! För att inte glömma bort slutdestinationen.  En braklunch på italienskt vis, du förstår!

träningsresa.15

Acroyogaitalien.25Jag körde mindfullness med gruppen under resan till Ripatransone

träningsresa.18Halvväggs!!

italien.11Fårost och kastanjehonung, mums!

Och lite annat smått och gott
Förutom att vandra och äta massa god mat och avsmaka ett och annat vin körde vi yoga, BootCamp på stranden, lite mer gymträning, åt lunch hos Nunnor samt sol och vad även om jag måste säga att det var många badkrukor med! (inklusive jag själv)

Nedan kommer lite fler blandade bilder eller rättare sagt en bildbomb:

italien.16Snyggaste väskan, vattenflaska och mina tuffa pjucks!

italien.19“Rolling” på piren

italien44Yoga by InMood for Fire&Movement

italien.7Hungrig

italien.6

träningsresa.17Löpning på stranden

italien50AMP

italien62Restaurang Rondo

italien63Den långa stranden

italien67Utomhusträning som avslutades med Yoga

italien.33Dinnertime

italien61“Cherrys” från en Italienare

italien52Häng på stranden

italien54Löjligt gott kaffe

Jag är så glad och lycklig över att fått vara i PT i Italien och dessutom se, njuta, äta och framförallt inspirera fler människor till att bli starkare och mer hälsosamma! Tack Sundström Travel och tack alla underbara resenärer! Utan er vore inte detta möjligt!! Och stort tack till Ellos och Ahkka för de underbara tröjorna! Dem var mycket uppskattade!

träningsresa.3

Skulle du vilja veta mer om  nästa års resa går det bra att maila mig på frida@inmood.se eller hålla utkik på Sundström Travels hemsida

 

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons