Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Whhm-Min bästa Halvmara

Äntligen börjar min träningsvärk släppa efter lördagens Halvmara! Jag brukar vanligtvis tycka att det är ganska mysigt med lite träningsvärk men den här träningsvärken har varit allt annat än mysigt. Gå i trappor eller att sätta mig ner har varit rena tortyren men som tur är känns det bättre idag!

Lördagens lopp var min fjärde halvmara och tredje gången jag sprang Women´s Health Halvmarathon, som numera är Europas största Halvmara för kvinnor! Första året jag sprang var det knappt 2 000 löpare på startlinjen och i lördags var det 3 500!

Som vanligt var jag lite osäker på klädsel och det svajiga vädret underlättade inte alls men långa tights, t -shirt, solglasögon och vindjacka var den perfekta outfiten. Jag blev vare sig för varm eller för kall. Blev dock för varmt med löparvantarna så dom slängde jag längst vägen.

wh-1

Loppet
Från mitt första löpsteg kände jag att jag sprang för fort och att det aldrig skulle gå att hålla den farten. Men så tänkte jag att jag får försöka så länge det går och helt enkelt sänka farten när det behövs. Det blev en liten sänkning när jag såg en löpare stå och hosta blod längst kanten. Som tur var tog någon hand om henne men det tog ändå en liten stund innan jag hittade tillbaka till mitt löpfokus igen.

Jag råkade springa förbi första vätskestationen och när jag hade sprungit 7 kilometer blev jag alldeles chockad vad klockan stod på. “Nä, inte kan jag springa såhär fort!”, tänkte jag. Men jag fortsatte i samma fart och jag hade nog till och med kunnat springa lite fortare. Det kändes helt overkligt! Vad fick jag all kraft från? En klantig grej från min sida var dock att jag hade glömt bältet  och fick hålla, både astmamedicinen och mobilen, i händerna! Jättedumt och  jättejobbigt för armarna!

 

Irriterande saker
En sak som gjorde mig lite irriterad under loppet var funktionärerna som inte var förberedda och majoriteten av gångerna när jag kom till en vätskestation så fanns det inget vatten (eller pepsi) utan vi löpare fick leta efter en mugg med vatten eller stå och vänta. Jätteirriterande!  Göteborgsvarvet som har  över 40 000 löpare där flöt det hur bra som helst vid vätskestationerna!

En annan irriterande sak var, Jag… Jag kunde inte sluta sjunga … fick lite dåligt samvete när jag kom upp jämsides med löpare utan hörlurar. Jag måste varit hur irriterande som helst med min sång men jag kunde verkligen inte sluta! Det var som att jag fick mer kraft att springa när jag sjöng! Hoppas inte du var någon som blev störd av min sång. I så fall ber jag om ursäkt!

 

Underbara saker
Loppet var helt fantastiskt! Min prestation var fantastisk (ja, ibland är det okej att vara nöjd och för en gångs skull tänker jag vara det) Bubblet i målgången, eftersnacket med alla härliga löpare! Att det bjuds på smörgås och kaffe/the i mål och inte bara en sketen kexchoklad. OCH, det går redan att anmäla sig till nästa år!

Anmälan till Women´s Healt Halvmarathon 2017

Jag längtar redan till nästa år för att se om jag kan utvecklas lite till. På ett år har jag ju lyckats förbättra mig med 21minuter!

Foto: Women´s Health hemsida
Fotograf: Micke Sjöblom

 

WH-56                                                                                                       Underbar natur

WH-45

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons