Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Träna tillsammans. Simple as that!

Efter regn kommer solsken men efter solsken kommer snöblandat regn. Så har den här träningsveckan sett ut för mig i alla fall. Snöblandat regn. Jag har jobbat för mycket, ätit för dåligt och sovit för lite. Vilket har resulterat i att jag har känt mig orkeslös på mina träningspass och min motivation har inte alls känts på topp. Så jag ordinerade två träningsfria dagar, det vet jag inte när jag hade senast, samt några lugna pass i form av rörlighetsträning.
Hur går det för dig med nyårslöftena? Är motivationen fortfarande på topp? Lyser din målbild fortfarande starkt?

doitbv

Igår var jag iväg i Katrineholm för att göra en förstudie till ett företag som skall göra en hälsosatsning med mig som coach! Jättekul att få förtroendet och spännande att få vara med och påverka och förändra folks hälsa på deras arbetsplatser istället för min.

Styrkan i att träna tillsammans

När jag samtalade med några av de anställda började jag fråga lite om just dom använder gymmet som jobbet tillhandahåller. Samtliga skruvade på sig och svarade att dom promenerar mycket. Klyschan  “så länge man rör på sig” hänger minsann kvar.  Att gå är faktiskt ingen större belastning och för att få starkare benmuskler, stimulera dem snabba muskelfibrerna som sjunker med stigande ålder och motverka benskörhet behöver kroppen mycket mer belastning än en rask promenad. Dessutom behöver överkroppen också tränas. Hursomhelst jag frågade dem anställda istället vad som skulle  behövas för att dem skulle börja använda gymmet. Deras svar förvånade mig; “Att vi skulle gå dit och träna tillsammans”

Världens bästa och enklaste lösning! Att träna tillsammans. På så vis får dom stöttning, kan passa på att prata, ha kul, lära varandra! Att träna ihop är både kul och utvecklande och gör att det blir lite svårare att missa ett pass eftersom du har planerat en tid med kompisen!

Så jag tänkte ge dig en liten hemläxa. Under den här veckan, kör två pass ihop med antingen en kompis eller gå på ett pass! Lämna sen en kommentar och berätta vad ni gjorde så att ni kan hjälpa till att inspirera andra!

Lycka till!!

löpning.12

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons