Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning.Uthållig & Stark med Frida

Jobbigt besked som drog undan mattan för mig…

Min nacke blir bara bättre och bättre och metaforiskt har verkligen en sten lyfts från mina axlar nu när jag kan vara aktiv, glad och smärtfri!  Jag kan äntligen se ljust på framtiden. Andas in vårluften och njuta av livet och roliga saker som väntar runt hörnet!

Men så kommer ett sånt där besked som drar undan mattan för en…

Min unga, fina, Border Collie Alice, har ett neurologiskt “fel” som påverkar hela hennes rörelsemönster på ett negativt sätt. Vilket gör att hon har ont…

Inomhus släpar hon gärna baktassarna i golvet när hon går men jag har tänkt att det bara är en “valpgrej” hon kommer växa ifrån. När hon passerade ett år släpade hon fortfarande fötterna i golvet och bokade därför besök med en hund fysioterapeut för att göra en liten koll på hennes muskler och rörelser.

Det resulterade i det jobbiga beskedet att Alice förmodligen har ont. Ont i ena höften, patellasenorna, biceps på frambenen och att hennes ena bakben har dålig reaktionsförmåga. Vilket är en indikation på nervpåverkan. Vad som är hönan och vad som är ägget är svårt att veta.

Fler tester återstår för att kunna gå till botten med vad det är som orsakar smärtan och framför allt. Vad  är det som orsakar nervpåverkan? Det kan vara allt från diskbråck, medfödd spenos, till en väldigt kraftig inflammation i ryggen på grund av hennes höft. Det återstår att se. Nu väntar remiss till röntgen och tid hos ortoped. Jag hoppas att det går fort så att vi fort kan göra upp en plan för Alice som får henne smärtfri och funktionell.

Det är jobbigt när ens djur har ont! Dom kan ju inte berätta hur dom mår!
Jag har en klump i magen och jag antar att den kommer vara där tills jag får en bättre överblick över situationen…
(Alice får vara med och köra rehab med mig och sen får vi unna oss lite godis tror jag, inte sant?)

 

Älskar du djur och hundar vill jag tipsa om en podd.
Hundpodden Crazy Dog Lady , som Magdalena Bibik -Westerlund startat.
Jag gästade podden för några veckor sedan och vi pratar om hur det går att kombinera livet med tre hundar av helt olika storlekar och personligheter, om hundbajs och att ha eller att inte ha hundförarbyxor?!

För att lyssna tryck HÄR  

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons