Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning.Uthållig & Stark med Frida

Mjuk nackträning -bra för din nackhälsa!

Ont i nacken och nackproblem drabbar de flesta av någon gång i livet tyvärr. Det går att förebygga och fler av oss borde bli bättre på att ta micropauser och göra lite nackträning. Oavsett om du jobbar på kontor, före ett gympass, om du ammar, bär runt på ett barn eller precis har gjort en nackoperation! Oavsett hur ditt liv ser ut är det viktigt att ta hand om sin nacke. Därför kommer här några superenkla övningar som du kan göra, gärna flera gånger om dagen för att hålla nacken mjuk, rörlig och stabil. Om du sitter eller står spelar ingen roll.

Övningarna skall göras långsamt och kontrollerat 10gånger och är du van så kan du experimentera med hur långsamt du kan jobba eller hur snabbt det går att utföra övningarna men ändå ha kontroll!

1. Titta åt höger, titta åt vänster. Pressa inte utan låt rörelsen komma av sig själv.

2. Rulla axlarna och gör övningen ordentligt. Stora cirklar och försök att andas normalt och låta ansiktet vara neutralt. Likväl som du hjälper till med cirkulation till nacken får du även en bättre kroppskännedom.

3. Vrid huvudet från sida till men den här gången tittar du snett neråt. Andas ha en normal anspänning i övriga kroppen. Även här låt rörelsen komma naturligt. 

4. Här ska du dra tillbaka skuldrorna så mycket du kan. Tänk dig att du har två fickor på ryggen som du ska sätta skuldrorna i och sen slappna av. Upprepa 10 gånger och givetvis jobbar du långsamt och kontrollerat.

 

Berätta gärna vad du tyckte om dessa enkla övningar!
Idag är det exakt 4 veckor sedan jag opererade nacken och jag har gjort dessa övningar tre gånger om dagen från första dagen jag kom hem. Dom har gjort stor skillnad för mig och jag kommer fortsätta göra övningarna även när jag är helt återställd!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons