Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Skönhet och modeTräning.Uthållig & Stark med Frida

Nikes nya innovativa löparsko är här!

Skor, skor, skor! Sa jag att jag älskar skor! Alltid lika kul när det släpps nya och idag fick jag en pressrelease på Nikes största nyhet inom Running för i år!
Nämligen Nike Epic React! 

Löparskon Nike Epic React är en alldeles ny, revolutionerande dämpnings-innovation ! Skon har det lättaste, mjukaste och mest fjädrande skummet som Nike någonsin har utvecklat! Skummet skall göra att skon ska ge löpare mer stöd vid varje steg, mer energi så löparen får mer kraft under hela löprundan. Det är en sko som känns lätt under foten och som också klarar av att minska slitage löprunda efter löprunda!

Nike Epic React Flyknit i detalj:
“Skons övre del är enkel. Framtill, tån och bågen är skulpterade med precision tack vare Nike Flyknit partiet (med inspiration från Nike Flyknit Racer) som är precisionsmönstrad för exakt stöd, flexibilitet och andning i de ställena där löpare behöver det. Den är minimal och nära foten men ger fortfarande stöd. I jämförelse är sulan relativt uttalad och överdriven. Eftersom Nike React-skummet är betydligt mjukare än EVA-baserade skum från det förflutna är det också betydligt mer effektivt – men mellansulan måste vara högre för att förhindra genomslag och bredare för att ge löparen en stödjande bas. För att lösa det utvidgades mellansulan utöver omkretsen av dess övre del runt hälen för att både kunna ge dämpning och den stabilitet som löparna önskade sig.

Beräkningsdesignen, som möjliggör snabbt datadrivet förverkligande av idéer användes för att skapa utseendet på mellansulan, vilket är ett stycke av Nike React-skum (utan bärare eller lim). Denna metod möjliggjorde konstruktionen av mellansulan så att den kunde leverera dämpning och stöd på de specifika ställen som behövs under en löpartur, samtidigt som det gav möjlighet att eliminera material överallt där det inte behövs och på så sätt hålla minimera vikten. Det visuellt komplexa mönstret varierar i djup, där djupare delar indikerar områden med mer dämpning och grundare delar mer stöd. Eftersom överdelen sitter på ett helgjutet skum är ytterulan väsentligen densamma som mellansulan men med två segment av gummi längst fram på foten och under hälen för extra fäste och för att förbättra skons hållbarhet.”

Fantastisk design!
Vad tycker du?

Nike Epic React kommer att finnas tillgänglig från den 22 februari på nike.com och hos utvalda återförsäljare

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons