Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Har du också en kropp som lätt går upp i vikt!

För varje dag som går kan jag röra lite mer på huvudet och igår kunde jag till och med ta en promenad utomhus i 15minuter utan att jag kände mig svimfärdig. Det svåra kommer nog att bli att hålla “igen” sen när det känns bra. Jag fick stränga riktlinjer från en sjukgymnast direkt efter operationen.
Under 6 veckor gäller;

  • Inga ytterlägen med nacken såsom rotationer
  • Ingen bilkörning och helts inte åka vare sig bil eller kommunalt.
  • Pressa, bära max 5kg (2,5kg/arm)
  • Ej hålla huvudet statiskt i en position
  • Göra sjukgymnastövningar 3 gånger per/dag

Så även hundpromenader är ju helt uteslutet med tanke på  att det lätt kan bli hastiga ryck som verkligen inte får hända. Nerverna skall läka och behöver all lugn och ro dom kan få! Än så länge känns det som att jag kan efterleva dom stränga riktlinjerna för jag sover mest men om någon vecka kommer det nog krypa i kroppen på mig! Bara igår var jag lite klantig och tänkte mig inte alls för när jag plockade upp varor från Mat Hem och plötsligt stod och höll i fyra liter mjölk och det blixtrade till i nacken. Det finns ingenting jag kan göra för att förstöra själva operationen men för att nerverna ska läka ordentligt och för att jag skall bli helt smärtfri gäller det att undvika allt som kan göra ont!

Jag längtar något obeskrivligt efter att få börja träna på riktigt igen. För att inte glömma hur mycket jag vill få tillbaka min kropp… att vara så otränad och “lös i hullet” som jag är nu, är jobbigt! Jag hör dessutom till dom som har en kropp som lätt går upp i vikt. Äta lite funkar inte alls för att gå ner i vikt, tvärtom! Det som gäller är kombon styrketräning och konditionsträning och bra kost givetvis!

Nä, äta lite och gå ner i vikt är inte min grej! Min kropp är helt enkelt alldeles för effektiv på att dra ner på förbränningen om den tycker det behövs. Är säkert fitnesstiden jag har att tacka för detta när jag under så lång tid gick på diet och ständigt låg på ett kaloriunderskott. Ja, sånt sätter sina spår i kroppen! Och med tanke på hur inaktiv jag är nu är det inte mycket som krävs för att jag ska bli lite extra mjukt i hullet… trist…
Det är inte svårt att avundas de kroppstyper som verkar kunna äta “vad som helst” utan att gå upp i vikt! Fast det är såklart himla onödigt att tänka så. Eller hur? Att hålla på och jämföra sig med andra.! Dom är ju som dom är och du är ju som du är!

Nä, fokus på att bli frisk och inte hänga läpp över att jag fick en sån där kort, bred och kurvig kropp hur otrendig den än är.
Fast det är väl det som gör oss till människor? Att vi ser olika ut.
Men en dag kanske min kroppstyp blir trendig och en riktigt vacker dag kanske till och med alla kroppstyper blir trendiga! Eller vad säger du? #mångfald

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons