Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning.Uthållig & Stark med Frida

Gör ingenting och bli kreativ!

Jag har haft en ganska intensiv period med möten, PT kunder, auditions, plugg och efter tre dagar i skolbänken var jag såå glad när jag vaknade i morse och insåg att jag har planerat in FRI TID. Ja, jag särskriver med flit eftersom jag tycker det är skillnad på fri tid och fritid. Ordet fritid förknippar i alla fall jag med aktiviteter.
Få göra ingenting och ha tid för att fundera har jag insett är jätteviktigt för mig för att jag ska må bra och kunna vara kreativ. Om jag har stressat för mycket och inte haft tid att tänka eller känna efter börjar det oftast med att jag glömmer var jag lagt plånboken, mobilen, nycklarna. Ignorerar jag dom signalerna för länge blir min hjärna seg som tuggummi och mina känslor svallar över.

Dessutom kan jag känna mig väldigt lat och oföretagsam om jag inte gör något så om jag planerar in att jag ska HA fri tid så känns det som att jag gör någonting…utan att jag gör något… ! Hänger du med?
Ett bra sätt att lura mig själv till återhämtning med gott samvete i och med att jag får sätta ett litet “genomfört-kryss”  i min TO-DO lista!

 

Kan starkt rekommendera att planera in fri tid för dig som är ambitiös (vilket dom flesta av oss är) och som ogillar att känna dig lat. Själv tycker jag om att vara utomhus (gärna med hundarna) ligga och filosofera på vardagsrumsgolvet på en yogamatta, fika med en kompis, läsa en bok eller lyssna på någon bra podd.

Vad gör du helst på din fria tid när du inte jobbar eller tränar?
Och har du någon bra podd att rekommendera?

 

Fotocred: Anders Johnson
Byxor: Casall
Tröja: BLACC
Jacka:Everest

Annons

4 kommentarer

  1. Du fick mig att tänka till. Jag har väldigt mycket fri tid och mycket fritid + checka av. Nu ska det bli ändring! Känner verkligen igen mig i var är mina nycklar etc. Tack Frida!

  2. Att slå dank, det vill säga göra ingenting, är något jag gör en stund varje dag faktiskt. I stort sett! I går lyssnade jag på musik lite random på spotify, jag fick en filmidé och letade låtar på ordet feeling. Feeling good med avicii rekommenderas, fy tusan vad mäktig, finns även med Nina Simone och Michael Bublé. Ha en fin fredag! ??????

    Ps Jag brukar bli ruskigt kreativ när jag diskar, men det är nog bara för att det är så tråkigt Ds

    1. Underbart när ideér bara ploppar upp sådär! Tusen tack för tips på låtar och jag håller med dig att diska är tråkigt. Nödvändigt, kanske lite meditativt men tråkigt!
      Ha en superbra helg Petra!

Lämna en kommentar

Annons
Annons