Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning.Uthållig & Stark med Frida

7 snabba motivationstips till dig som inte kan träna som vanligt.

Jag SKA kunna klara av vad som helst närsomhelst! Springa en mara, cykla Vätternrundan, stå på händer, rycka min kroppsvikt, bänka min kroppsvikt, åka på tuffa träningsläger, köra två crossfitpass i rad, boxas, brottas. Väck mig mitt i natten och jag är reda för vilken utmaning som helst! Allt förutom paintball då för det är verkligen superläskigt! Är det likadant för dig? Vill kunna göra mycket men befinner dig just nu i en fas i livet där det inte riktigt går. Du har en skada som bråkar med dig. Åker på den ena efter den andra förkylningen som förstör din träning och din nystart på 2017, du kanske har någon sjukdom som begränsar dig, är deprimerad, stressad, gravid. Eller har småbarn som håller dig vaken halva natten. Jag kan inte lösa ditt problem men jag kan ge dig konkreta råd som kan råda bot på onödigt grubbleri och frustration.

 

mys

Min vision med träningen är att bli stark och uthållig för jag är övertygad om att det kommer göra att jag blir stark och uthållig i livet också. Dessutom älskar jag att träna. Jag  älskar utvecklingen, målen, känslan, glädjen, euforin. Jag älskar hur det känns i kroppen när blodet rusar fram och blodådrorna på handen blir alldeles ytliga, hur hjärtat dunkar och svetten som rinner. Visst är det vackert med svett? När jag tränar är det som att alla problem löser sig.  Alla tankar som surrar i huvudet sorteras enkelt  eller blir kreativa idéer, jag blir glad, lugn och skärpt på en och samma gång och värden blir lite vackrare. Jag älskar den jag blir när jag tränar.

Glorifierar jag träningen? Skapar detta tankesätt onödig press och kanske till och med ångest över vad jag inte kan göra nu när jag har fått den här dumma diagnosen? Ja! Självklart men jag är bara människa och kan inte hjälpa att jag ibland kommer älta, gnälla och tycka synd om mig själv. Det är  NU det gäller för mig att vara uthållig och stark på RIKTIGT. Tro på det jag gör, min rehab, min plan, ha tålamod och vara tillräckligt stark för att inte låta dem negativa tankarna ta över.

 

7 snabba motivationstips till dig som inte kan träna som vanligt;

  1. Acceptera att läget är som det är just nu, låt dåliga tankar och frustration passera som en våg.
  2. Testa en ny träningsform. Kan du inte styrketräna kanske du kan gå på en dansklass? Kan du inte springa, testa att cykla.
  3. Fokusera på sådant som du KAN GÖRA istället för det som inte går.
  4. Öva på att slappna av. Ta tillfället i akt och gör avslappningsövningar, mindfullness och andningsövningar. Finns flera olika appar du kan testa.
  5. Lita på att detta är en fas som kommer gå över.
  6. Blir du ledsen eller arg över situationen tillåt dig att deppa ett tag, ställ timern på 40min och löp linan ut och ta dig sedan ur deppigheten.
  7. Känn lugnet. Det kommer att lösa sig.

 

Själv har jag tagit det suuuuperlugnt i snart tre veckor och mest fokuserat på rörlighetsträning vilket verkligen har lönat sig och jag har inte ont någonstans!  Jag har testat att springa några gånger men efter 15 minuter försvinner känseln i armen så jag ska nog skippa löpningen ett tag till . Men jag vet att jag snart kommer att kunna springa igen. Det får helt enkelt ta den tid det behöver.

Aktuellt just nu är att jag startat en Youtube kanal, I huvudet på Frida. Från och med februari kommer ett avsnitt ut varje torsdag med allt från kost, träningstips och annat som försigår i mitt huvud!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons