Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Redskapsgymnastik ny träningsform!

Hederlig gammal redskapsgympa var inte igår! Närmare bestämt 20 år sedan ändå var som att tiden hade stått still. Träribbstolar, tjocka mattor, träbänkar stapplade på varandra, ringar hängandes från taket, ett slitet trägolv och en basketkorg i varje ände. Allt såg precis likadant ut som när jag var liten men ändå helt annorlunda. För 20 år sedan gillade jag inte redskapsgympa men nu spred sig ett brett leende på mina läppar.

———————————————————————————————————————–

Gymnastikförbundet vill göra gymnastikträning tillgänglig för fler föreningar och idrotter, inte bara för dem som håller på med gymnastik, vilket resulterat i ett nytt träningskoncept  AMTAvancerad Motorisk Träning. Konceptet är framtaget av inga mindre än Landslagsgymnasterna  Jacop Melin, Niclas Butén, och Jacop Höög. Killarna presenterade konceptet och sedan skulle vi som var på plats få ett litet smakprov och bli coachade av Landslagsgymnasterna!

0C0A8277

Uppvärmningen bestod av parövningar som följde av stationsträning med egenkroppsvikt. Fällkniv, båten, hänga i ribbstolarna och göra benlyft, ryggresningar och wallclimb. Bra kroppsegna övningar som är typiska för gymnastik,  efter ett varv gick vi över till den mer avancerade delen, volter. Det drogs fram tjockmattor och killarna visade olika nivåer att göra en volt på.  Gå upp på händer mot en vägg med ett snabbt från stöt, gå upp i ett fritt handstående och ramla över på en matta, samma sak men från en högre höjd. Till sist försöka landa på fötter.

0C0A8230

0C0A8393

I konceptet vill de även ha lite tävlingsmoment som kan vara allt från stafett till vem som kan hålla balansen längst. Vi fick testa  en hinderbanestafett det laget som kom först i mål vann. Vi delades in i två lag och tävlingsinstinkten kickade in med en gång!  Det var med några Parkour killar och dem fullkomligt flög över hindren!

0C0A8387  (Gladiatorn, Crossfitaren och den gamla gymnasten Björk var på plats och testade det nya konceptet AMT)

0C0A8145

 

0C0A8189

0C0A8339

AMT var riktigt roligt! Det var bra övningar och mentalt utmanande för den som inte är van att göra volter! Kul att tävla lite också! Även om jag är en grymt dålig förlorare! Som tur var blev stafetten oavgjord!

Stort tack för ett roligt pass, bra coachning av grabbarna, en god frukost och till Nike för dem snygga kläderna!

0C0A8614

Tänk att redskapsgymnastik har blivit så roligt på äldre dar!

Fotograf: Albin Händig

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons