Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Revolutionerande löparsko?

Idag lanserar Nike sin mest revolutionerande löparsko någonsin och bjuder ikväll in till en pressrelease med ett lopp som de påstår kommer vara helt episkt under det deras så kallade Epic Run! Ska bli spännande att se vad Nike har kokat ihop!

18.30 skall vi samlas på Hotell Skeppsholmen och därefter skall vi springa 5,5 kilometer! Vilket passar mig perfekt! Jag ligger lite efter med min löpträning men hoppas att jag skärper mig nu när det börjar ljusna på kvällarna! Som sagt, en helt revolutionerande sko skall jag få se och förhoppningsvis även testa!

Fick pressreleasen idag och det är minst sagt en spännande sko!

“Nike LunarEpic Flyknit presenterar framtidens löpning
LunarEpic Flyknit har en helt ny revolutionerande design som tidigare inte skådats inom löpning. Det höga skaftet erbjuder en unik passform och sitter som gjuten för foten vilket ger ökad kraft, styrka och flexibilitet

nikelunarepic

Idén bakom LunarEpic Flyknit började för över 18 månader sedan när designteamet inspirerades av Nikes fotbollsskor och specifikt för uppbyggnaden av den nya modellen Nike Magista – som tillåter foten, vristen och vaden att samarbeta som en enhet för att skapa naturlig rörelse. Egenskaperna liknade behoven hos en löpare och därför bestämde sig teamet för att skapa en sko som gav samma sensationella känsla, samtidigt som de tjänade löparens huvudbehov: passform, känsla och kraft.

Designteamet började med att bygga upp en ovansida i Nikes lättviktiga Flyknit-material tillverkat i olika densitet för ett precist stöd kombinerat med en åtsittande passform runt fotvalv, häl och framfot. Det höga skaftet tillsattes för både ett sensoriskt samt fysiskt stöd medan det stickade Nike Flywire materialet integrerades för att addera styrka och flexibilitet.

För tillverkningen av mellansulan använde sig formgivarna av en ny Dual-injection-teknologi där värme ersätter lim för att smälta samman materialen tillsammans med en traditionell Lunarlon-sula. Dessutom la de till en gummifri yttersula, med laserslipade geometriska kolvar inspirerade av fotens naturliga tryckpunkter

nikelunarepic skiss

 

Konstruerad med Lunarlon-dämpning, är varje kolvs rörelse individuell, vilket möjliggör ett precist tryck som resulterar i ett exceptionellt rörelsemönster. Genom att maximera både dämpning och dragning, möjliggör det oöverträffade övergångar av kraft från häl till tå vilket i sin tur ger ökad styrka i varje löpsteg.

När alla delar kombineras formar dessa få kraftfulla komponenter en sko utan motstycke, med en följsam passform som anpassar sig till kroppens naturliga rörlighet för en flytande känsla och överlägsen mjukhet. Designen är oerhört flexibel och är därför ideal för löpare som tacklar längre distansträning, progressiv löpning eller löpning för att återhämta sig.

LunarEpic Flyknit finns tillgänglig från den 3 mars på Nike.com och hos utvalda återförsäljare.”

 

Ser fram emot kvällen!!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons