Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Nytt träningskoncept AMP

Jag har träningsvärken, på ren svenska, från helvetet och jag bokstavligt talat staplar fram efter lördagens AMP utbildning. Vad är AMP? Tänk så här. Hur bygger du ett korthus bäst?  Jo, desto bredare grund du gör desto högre kan du göra korthuset , inte sant? Detsamma gäller kroppen och att bygga en stark grund är just tanken med det nya träningskonceptet, AMP! Bli bättre!

 

Om AMP och 3D träning

Har du hört talas om 3D träning?  På senare tid har en ny trend inom träning sakta börjat breda ut sig bland oss Personliga Tränare, nämligen att träna i  3D. Vilket egentligen är precis vad det låter. Träningen sker i kroppens ALLA plan och inte bara i en riktning vilket “vanlig” gymträning ofta gör. Tanken med att träna 3D  är att förbereda kroppen för det vardagliga livet genom att utsätta kroppen för belastning  i alla kroppens olika vinklar. För koppen är ju i massa olika vinklar när du skottar snö, knyter skorna, hänger tvätt, spelar innebandy, gol, tennis och inte bara rakt fram. Visst låter det ganska logiskt.

Athletic Movement Performance, förkortas AMP och har just 3D tränings filosofi.  Vilket märks tydligt när jag och alla andra på kursen får  ha både fötter, knän och handleder i vinklar vi normalt inte skulle ha OCH hoppa! Förutom att ha fötter och knän i konstiga vinklar ska vi vara barfota, några behåller strumporna på men det blir mest halt då tycker jag.  Säljs sockiplast för vuxna? Det hade varit välbehövligt…golv på gym är inte jättefräscha…  Förutom att vara i konstiga vinklar fick vi göra en och annan goble squat och kettlebell swing!

AMP.1

AMP.2

 

Mitt betyg på AMP

Kettlebellbetyg5

 

 

 

Gillar klassupplägget och dess dynamik! Bra övningar och kul med nytänk! Minus var att det klämdes in alldeles för många deltagare på utbildningen och att det blev lite trångt. Men klassen är ändå såpass bra att jag ger  5 av 5 möjliga kettlebell!

 

AMP.3

erikosami

Här visar min härlige kollega Sami Hakala och rörelsenörden Erik Börjesson, grundaren av AMP, att dem har likadana skor.

 

canon

Nästa år börjar AMP klasserna och är du sugen på att komma och testa en klass med mig är det bara att maila frida@inmood.se så löser jag en plats till dig!

Annons

5 kommentarer

    1. Tycker definitivt du ska gå en AMP utbildning så fort du får möjlighet! Otroligt bra komplement som dina kunder säkerligen kommer gilla! Du får som sagt haka på någon klass framöver!

Lämna en kommentar

Annons
Annons