Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Hälsokontroll med Werlabs

Att få en nål i armen är verkligen inte kul! Så jag kan knappast påstå att jag flög ur sängen i morse när jag skulle på Werlabseventet och få testa deras tjänst! Ett stick i armen. Skämtåsido. Tjänsten är en digital journal där ens blodprovsresultat presenteras på nätet och kommenteras av en läkare. Ska bli spännande att få mina resultat!

Vad testas?
Vitaminer och mineraler. Blodsocker för att se att det inte är någon risk för diabetes. Obalans i sköldkörteln. Blodfetter för att se till att det inte lagras fett inne i kärlen vilket kan leda till hjärt -och kärlsjukdomar. Tror även prostatan testas men av förklarliga anledningar gjorde jag ej det testet…

  werlab.5

Visste du att… (Text från Werlabs)

… att över 1 miljon svenskar går med sjukdomar, brister eller höga risker för framtida sjukdomar utan att veta om det. Vanliga symtom identifieras bland annat genom analyser av blodfetter, blodsocker, hormoner och inflammation.

… hypotyreos, underfungerande sköldkörtel, är 5–10 gånger vanligare hos kvinnor än hos män. Det finns ett mörkertal men en uppskattning är ca 300 000 drabbade.

… att prostatacancer kan upptäckas upp med ett enkelt blodprov.

 … vi äter mycket stora mängder kosttillskott i onödan i Sverige i dag.

… nära var fjärde kvinna i fertil ålder har järnbrist och 7–8 procent har blodbrist på grund av järnbristen, ofta utan att veta om det.

brist av D-vitamin är bland annat förenat med ökad risk för demenssjukdom enligt en ny amerikansk studie. Även symptom som benskörhet, trötthet, depressiva symptom ses vid D-vitaminbrist. Kantareller innehåller mycket D-vitamin.

 

Som sagt, skall bli intressant att se om jag har brist på något men då skulle jag bli väldigt förvånad med tanke på att jag inte går på någon diet utan äter helt vanlig, varierad mat och mår bra. Jag är inte överdrivet trött, orkeslös eller inte orkar prestera. Vill bara tilläga att jag inte äter några kosttillskott och inte har gjort på länge!

Naprapaten Jonas Parandian var också på plats och tog blodprov och vi hann prata lite om nålar och Ido Portal mellan tuggorna.

werlab.3

werlab.4

 

Skulle du vara intresserad av att göra ett test eller läsa mer besöks Werlabs hemsida

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons