Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Vill du bli uthålligare?

Uthållig och stark var den röda tråden i dagens pass vilket innebar att jag blandade kondition och styrka samt åt ingenting under själva passet för att boosta min uthålligheten ytterligare. Våra kroppar är gjorda för att vara uthålliga men för den som är ovan att “hålla” på länge med någon aktivitet är det lätt att känna att energin tryter. Men jag lovar att det går att träna upp.

När jag gör träningsupplägg till mina kunder får de ibland prova på så kallade långpass med syfte att utmana sin uthållighet och bygga självförtroende. De flesta blir förvånade när dom är färdiga. Det vad jobbigt säger de men de hade kunnat hålla på lite till. Sen vill jag också att det skall få lära känna sig själv och sin kropp lite bättre. Få uppleva vad som händer i kroppen. Hur känns det? Men som jag sa att även om våra kroppar är gjorda för att hålla på länge (med låg intensitet) är det många PT kunder som storknar när dom ser att dom skall göra ett långpass på 2 eller 2,5 timmar. Men det går ju inte! Vad ska jag äta? Hur ska jag klara det?! Är det här verkligen bra? Är du säker på att det inte är farligt? Ska jag verkligen inte äta någonting under själva passet?

Jag förstår oron. Det är ett pass som inte kommer gå obemärkt förbi men alla klarar det med bravur!

Så här kan ett mixpass se ut och är det jag gjorde idag;

  • 5km löpning på 30minuter
  • 5min dynamisk rörlighet
  • Marklyft i en pyramid 60kg, 80kg, 90kg, 95kg, 100kg, 100kg, 100kg, 90kg, 80kg, 60kg – mellan varje lyft gick jag upp i en brygga
  • Hip Thruster 4set
  • Superset Lyft åt sidan och Tricepspress 4set
  • Superset Baksid axel med rep och smala armhävningar 4set
  • Axelpress 4set
  • Därefter 60min cardio på crosstrainern

Jag hade också kunnat avsluta med att springa eller lagt till någon mer basövning som exempelvis pullup. Personligen gillar jag såna här upplägg väldigt mycket. Känns effektivt! Testa vettja! Men gör det inte för ofta. Inte med en för hög intensitet i alla fall! Känslan när du slutar skall vara, Å jag hade kunnat hålla på längre!

Hittade en gammal bild från när jag var på Playitas i april och körde marklyft. Är det bara jag som längtar till värmen och solen?!

marklyft

 

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons