Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Frontlever, Kullerbyttor och illamående

Efter två dagar gymnastik  är jag nästan en fullfjädrad gymnast!  Haha! Inte direkt! Det tar något längre tid men jag ser fram emot att få se min utveckling i Skin The Cat, Frontlever och Handstående. Kullerbyttor däremot ser jag inte alls fram emot att öva på. Jag mår nämligen  apilla efteråt!  Idag skulle vi göra flera i rad och efter tre var jag så yr och illamående att jag knappt kunde röra mig utan att det kändes som att jag skulle kräkas. Blä, jättehemskt!

gymnastik.kullerbytta.4

Förutom kullerbyttorna lärde vi oss också att göra Skin the Cat i ringar! Lite läskigt först och ovant att hänga i ett så utsträckta lägen men det gick ganska fort att lära sig. I videon nedan visar Christoffer på ett lekfullt sätt hur vi ska göra. Fler videos på när jag gör det kommer. Jag lovar. Håll ut;)

 

Efter Skin the Cat gjorde vi Frontlever från en stång och testade lite olika progressioner. Sjukt tung övning och det var knappt att jag klarade den första progressionen! Hänga sex sekunder, tre gånger och jag ska kunna hänga i trettio sekunder tre gånger innan jag får gå vidare till nästa progression. Vi assisterade varandra för att hitta rätt positioner men jag kan lova att det inte blev mindre jobbigt för det!

gymnastik.10

 

De här två dagarna har verkligen sprungit iväg och precis som jag skrev i förra inlägget har det känts som att vi lekt hela tiden! Bortsett från kullerbyttorna då! Att må så illa är verkligen inge kul! Men efter den här kursen har jag verkligen fått en större förståelse för gymnastik. Visst, det är galet svåra grejer  MEN det finns också en sida som är basic och väldigt lätt tillgänglig! Alla kan verkligen träna gymnastik och med alla sagt menar jag verkligen alla!

Ja, framöver kommer du garanterat få se mer bilder på mig hängandes upp och ner och jag kommer definitivt skriva om en hel del bra supportövningar som finns i gymnastiken som är bra rent allmänt för att bli stark och rörlig!

Men i morgon är det måndag och då står cykling på schemat vid lunch! Kanske hinner jag hänga lite i ringarna före klassen!

gymnastik.19

gymnastik.20

gymnastik.22

gymnastik.lsit

 

En stor eloge vill jag ge till tränarna Christoffer och Marcel för deras stora engagemang, ödmjukhet och grymma coacharstil!  Utan att överdriva måste jag bara säga, NI är bäst!! Och en stor kram till alla i gruppen som gjorde att det var en så härlig stämning dessa dagar! Och till min kollega Sami, en dag kanske jag kan göra  lika fina L-sit som dig! 🙂

gymnastik.25

gymnastik.b

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons