Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Garuda bättre än Yoga?

Har du hört talas om Garuda? Nä inte jag heller förens jag besökte Stockholm Pilates Center. Under några veckor nu har jag gjort research och då fått testa på  Garuda Matwork, Garuda Reformer och nu återstod bara Garuda Apparatus som är så krävande att en Personlig Tränare måste vara med hela tiden.

Träningen liknar ingenting jag testat tidigare och jag är väldigt förvånad över hur bra träningen var. Efter första gången när gick från passen kände jag mig mer frisk i kroppen. Vet att det kan låta lite konstigt men känslan var att kroppen kändes lättare, att kontakten mellan musklerna gick snabbare och att mina rörelser hade förbättrats. Du måste nästan uppleva det själv för att verkligen förstå men att träna Garuda är som balsam för fascian i kroppen.

Vad är Garuda?
Namnet Garuda kommer från en indisk, mytologisk fågel som ändrar form beroende på dess funktion.  Vilket jag tolkar som att Garudan anpassar, förändrar och förädlar.  När jag läste vidare om Garuda stod det; “Garuda är ett flöde av rörelseslingor som involverar roteringar och rörelser i tredimensionella plan med influenser från yoga, corestyrka, pilates samt elegansen och egenskaper från dans.”  Jag fattade inte alls var rörelseslingor var fören jag själv testade. Grundaren av Garuda heter James D’Silva och är född och uppvuxen i Goa men driver idag sin egen studio i England, minst en gång per år kommer  James  till Stockholm för att hålla utbildningar och workshops.

Carita Lesche, som äger Stockholm Pilates Center, kände för några år sedan att det behövdes ett komplement till Pilates och då fann Carita Garudan som hon direkt implementera i sin verksamhet, vilket nu är drygt fyra år sedan. När jag intervjuar Carita säger hon att hon ser en växande trend när det gäller den här typen av träning och att intresset bara ökar för varje år. Mer om den intervjun kan du läsa i tidningen Yoga World!

 

Sammanfattning
De flesta av oss är antingen så stela att det är näst intill omöjligt att nyttja muskeln hela kraft medan andra är motsatsen, vill säga är så rörliga att stabilitet saknas men med Garuda tränas både styrka och stabilitet.  För att inte glömma GENOM hela rörelsen i flera plan! Jag fick verkligen bekänna färg och jag riktigt känner hur bra den här träningen är för mig som komplement i min övriga träning. För att få en bra hållning, bli stabilare, bli stark genom hela rörelsen och på så vis förebygga skador! Riktigt bra träning för ALLA oavsett ålder och nivå på träning! Skulle jag välja mellan Yoga och Garuda hade jag utan att tveka valt Garuda.

Nedan ser du ett klipp på mig i en Garuda Apparatus där PT Amelie Parchami tränar mig. (Amelie är också en av delägarna till Stockholm Pilates Center)

garuda apparatus.5garuda apparatus.4garuda.5garuda.4

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons