Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Igår fick vi Personliga Tränare på jobbet testa Yoga for Athletes, SATS nya yogakoncept som egentligen inte är en yogaklass och som vänder sig till tränande personer som vill förbättra sina prestationer. Klassen är framtagen för att fler idrottsutövare skall våga sig på att testa yoga och upptäcka alla dess fördelar. Skaparna av Yoga for Athletes är de två yogaprofilerna Monika Björn och Johanna Andersson som även ligger bakom Hot Mojo.

Vad tyckte jag om klassen?

Jag hade väldigt  höga förväntningar vilket är lätt hänt när det kommer en ny klass och någon kollega åker iväg på  kurs för att kunna instruera i klassen så jag vart nog lite besviken när det första vi gör är solhälsningar. Hade förväntat mig lite mer nytänk i början eftersom jag tycker att konceptet i övrigt är så bra. Att man vill locka fler att köra yoga men så börjar man ändå med det som yoga förknippas väldigt mycket med, solhälsning. Men efteråt kommer klassen igång och det är verkligen en fysisk klass som kräver mycket överkroppsstyrka. Även om klassen är enkel, nerskalad blir den teknist lite svår ibland vid de snabba övergångarna och jag fick stanna till och titta vad instruktören gjorde. Trots att det var en väldigt duktig och pedagogisk instruktör (Sami Hakala) som instruerade Vid något tillfälle skulle man från hundensposition hoppa in i en armhävning, förstod inte riktigt syftet.

Kort sagt; en väldigt nyttig klass men med lite för snabba övergångar för min smak ibland och jag skulle inte rekommendera  klassen för vem som helst men för en redan tränad person som vill optimera sin träning men inte gillar yoga är det en jättebra klass! Jag fick själv känna på hur bra yoga är när jag efter klassen var smärtfri i min handled när jag utåtroterade handen. Ganska coolt!

Den får 3 av 5 möjliga

yoga for athletes

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons