BLOGGMENY
Uthållig & Stark med Frida

En kort och intensiv cykeltur

Kändes som ett givet cykeltillfälle att köra ensöndagstur2 liten runda så vi slängde på oss våra cykelbyxor, cykelskor och gav oss i väg mot Hellas. Kort och intensivt men vi hade ändå tid att njuta av fågelkvitter och synen av hur solen lyste mellan träden. Väldigt fint.

Det finns många fördela med att vara utomhus och träna. Förutom den friska luften är det en upplevelse i sig att få se, höra och lukta. Se hur himlen speglar sig i vattnet. Känna luften av gräs och blommor. Höra det monotona ljudet när däcken rullar mot asfalten och fåglarna som kvittrar. Det är verkligen behagligt och rofyllt. Givetvis beroende det på hur fort du cyklar får jag tilläga. Pushar du dig ordentligt är det verkligen inte behagligt och då spelar fågelkvitter blomdoft ingen roll.

Mina öron brinner upp
Andra saker som inte är behagliga så är det vinden och då menar inte jag att det blir tyngre att cykla utan jag får så förbaskat ont i öronen! Det känns som att mina öron brinner och det gör verkligen vidrigt ont! Gör till och med ont utanpå huvudet! Det är ganska hemskt faktiskt!
Så glöm aldrig att ta med dig ett pannband eller liknande för att slippa blåsten i öronen. Förstår inte hur jag kan få så ont!? Får du ont när det blåser i dina öron?

Passet avslutades med en liten ramling precis utanför dörren! Skulle sätta ner benet efter att jag hade klickat loss mig men råkade luta mig åt fel håll sen…. och vips så låg jag på marken och kände mig löjlig.
Men bortsett från onda öron, inget vatten, sega ben och en ramling var det ett bra cykelpass!

söndagsturramladesöndagstur5

 

 

 

Annons

3 kommentarer

  1. Du är verkligen inte ensam som får ont i öronen av vinddrag. Jag har själv samma problem. Jag brukar använda öronproppar för att dels dämpa ljudet av vindbruset men även att slippa draget i hörselgången. För mig fungerar det bra på sommaren när det är varmt ute. När det blir svalare ute så jag inte längre cyklar i kortärmat så brukar jag komplettera med Earbags. Det är öronvärmare som man klämmer fast på öronen. När det blir kallare ute så jag dessutom på mig en en mössa.

    Då jag är rätt känslig för starka ljud så jag ofta öronproppar. Har alltid öronproppar på konserter, uteställen, bio, spinningpass för att skydda mina öron och slippa få ont i öronen eller tinnitus.

    1. Öronproppar va smart! Har du några speciella? Jag kan tycka att de flesta är så stora, som att mina örongångar skulle vara trånga… Var köper du earbags? Det låter som ett jättebra alternativ för mig! Tack för bra råd!

  2. Jag använder musikproppar när jag cyklar. De jag har heter Alpine Music Safe. De dämpar inte lika mycket som vanliga skumproppar så man hör fortfarande trafiken. Tycker att skumpropparna dämpar lite för mycket för att ha när man cyklar. Musikpropparna tycker jag är jättesköna och använder dem på konserter, uteställen, bio, spinningpass och andra träningspass mm.

    Earbags brukar finnas på Intersport och andra sportaffärer. Kommer inte exakt ihåg var jag köpte mina. Har haft dem i några år nu.

Lämna en kommentar