Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

8 tips inför Swimrun

Swimrun har ju fullkomligt exploderat det senaste året så igår morse när jag fick ett mail från min chefredaktör Sara om att få vara med på ett Swimrun i Hellas var jag inte sen med att tacka ja!

“Välkomna till Erika Rosenbaums swimrun idag torsdag i Hellas!
Addnature gör ett samarbete med swimrun profilerna Rasmus Regnstrand & Simon Börjeson i expeditionen Addnature Östersjösimmet. Välkomna att höra mer om det i Hellas ikväll samt om vikten av att hålla Östersjön ren från plast och skräp som i många fall är våran arena.”

swimrun hellas

Övertaggad (som vanligt) skyndade jag till Inter Sport för att skaffa en näsklämma, få in vatten i näsan är inte min grej! Förstå min besvikelse när jag på torsdag morgon vakna med ont i halsen men givetvis ville jag ändå spana in denna nya växande sport och åkte till Hellas för att titta och prata med anordnarna. Vem vill missa att träffa två stora profiler, fika och att suga åt sig massa träningstips i denna nya värld?

8 korta att tänka på för en som skall köra swimrun

  1. Välj en sko med lätt sula, typ en trailsko.
  2. Hitta någon du gillar, tydligen springer man två och två och blir ihopsatta med ett rep. Jobbigt att sitta fast med någon jobbig person
  3. Du väljer själv hur du vill “kitta” din våtdräkt med inbyggda fickor eller frigolit i benen.
  4. Surra fest en dolme vid ena benet för att flyta bättre, alternativt två simfötter. Fast de behöver du nog ha på ryggen.
  5. Det du “checkar” in skall vara med vid mål annars blir du diskad.
  6. Det finns speciella våtdräkter som går att dra ner på framsidan för att inte bli överhettad när du springer
  7. Släng inget skräp i naturen och skulle du göra det blir du omedelbart diskad.
  8. Lägg pengar på ett par bra simglasögon.

 

Jag hoppas jag blir frisk till nästa torsdag så jag kan testa min allra första swimrun och inviga min fina nya våtdräkt och näsklämma!

swimrun hellas2swimrun hellas3

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons