BLOGGMENY
Uthållig & Stark med Frida

En inneboende gymråtta

De är bara att erkänna att gymråttan ligger djupt begraven inom mig. I normala fall när jag tränar kan jag enkelt bränna av ett pass på 40-60min om jag inte maskar eller övar olympiska lyft. Att jag dessutom jobbar på ett gym gör att det är väldigt enkelt för mig.  Allt jag behöver finns under ett och samma tak.gymma

Men nu. Nu när jag skall träna för ett Triathlon funkar det inte att  bara ta fram en skivstång och lyfta lite… Nä, nu måste jag klä mig rätt för väder och vind. Planera för att bli blött i håret  (okej än så länge har jag bara fått till ett simpass men ändå) kolla på en karta för att hitta bra cykelsträckor och klä mig rätt, återigen! Har även konstaterat att bo i  stan inte är någon höjdare ur cykelsynpunkt…  Jag önskar verkligen att jag med enkelhet bara kunde switcha om till springa, cykla, simma men det är lättare sagt än gjort!

Vill nog till och med påstå att min gymråtta kliar. Att den gärna vill gå in i gymmet och lyfta grejer trots att jag har bestämt att jag skall springa. Kan till och med argumentera med mig själv. “Om jag springer på löparbandet så kan jag köra lite styrka också”.

Jo, det går väl. Men hur ofta sker ett lopp inomhus på ett löparband? Aldrig. Bättre att springa utomhus och få naturliga backar och stigningar för att förbereda kroppen inför loppet. Samt att få komma ut i det fina vädret. Dock har det varit kallt och blåsigt några dagar nu…. är nog en bidragande faktor till att gymmet kallar lite extra mycket…

Idag  står i alla fall löpning på schemat. Ett distanspass med ett behagligt tempo men kliar det för mycket kommer jag köra lite ben i eftermiddag.

lovetolift

 

 

Annons

Lämna en kommentar