Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Min resa mot Triathlon

Är övertygad om att vi alla behöver utmaningar i livet för att utvecklas och vem vill inte vara med om ett äventyr? Just därför kommer jag satsa på Triathlon. För att ha kul, utvecklas och få vara med om ett nytt träningsäventyr!

Idag kan jag säga att min satsning officiellt börjad. Min mincykelbild2egen racer cykel är införskaffad och skulle invigas! Kollade runt en hel del innan jag bestämde vilken cykel det skulle bli. Cykelsporten är i mitt tycke en extrem prylsport och en cykel kan kosta HUR mycket som helst!  Men jag bestämde mig för en cykel s.k. instegs cykel som är av både av aluminium och kolfiber. Med tanke på allt annat jag behöver införskaffa kändes den prislappen på cykel absolut bäst för plånboken. Nu gäller det bara att bli snabb på cykeln och få rutin på att klä mig rätt efter väder.

Att tänk på vid ditt cykelköp

Pris
Som sagt en cykel kan kosta hur mycket som helst mincykeloch den stora skillnaden beroende på om cykeln kostar 8 000kr eller 40 000 är till största del komforten. Ja en kolfiber cykel är lättare och kan gå att cykla fortare på men glöm inte att du kommer behöva fler saker.

Boka tid för en Bike Fit
Alla borde göra en personlig inställning för att få rätt position på cykeln! För mig tog det  60minuter och var skillnad som natt och dag. Min sittposition blev mycket bekvämare. Där jag köpte min cykel ingick bikefiten, köper du din cykel där det inte gör det boka tid i en cykelbutik. Du kommer sitta bättre, bli snabbare och minska skaderisken. För mer info och tisdbokning

Skor efter behov
Skor finna i alla prisklasser från 800kr-4 000kr. Mitt råd är att du köper ett par skor som passar ditt behov bäst! Till exempel köpte jag ett par skor som jag kan använda både till spinning, landsväg och Mountainbike. En allroundsko helt enkelt.  Riktiga cykelfantaster kan nog rynka på näsan åt detta då det innebär ett annat clipssystem på pedalerna. Den riktige fantasten hade haft olika pedaler, olika skor och säkert olika cyklar. Jag ville ha allt i ett därför köpte jag en Mountainbike sko som även funkar att köra spinning med.

Kläder
Av alla cykelkläder som finns är det viktigaste av allt att investera ett par cykelbyxor! Glasögon och cykelhanskar är också två måsten som höjer komforten oavsett hur långt du kommer cykla.

Hjälm
Använd hjälm!

Prylar att ha
-Slang
-Stor pump
-Liten pump
-Verktygskit
– 2Vattenhållare
-Liten väska att sätta fast på ramen
(-eventuellt cykeldator)

Sen är det bara att köra!

Glöm inte att fylla på med bra bara! Själv njöt jag av en grillad korv och mammas egengjorda flädersaft innan jag gav mig ut! korvochbröd

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons