Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Drömmen om en halvmara

2014womenshhHar du någonsin drömt om att springa en halvmara? 21 kilometer. Vad säger du om jag säger att det är möjligt för dig att göra det och att du dessutom kan klara av att göra det om bara 9 veckor!

Förra året sprang jag själv min första halvmara och det var en fantastisk upplevelse! Med tanke på de förutsättningar jag hade kändes det dessutom som en riktig revansch. En månad tidigare låg jag nämligen på sjukhus. Jag hade ramlat av en häst och blivit förlamad i min högersida. Jag hade fått diskbråck i nacken och mina ländkotor var ihop tryckta. Det var hemskt. Riktigt hemsk. Starka, friska jag som bortblåst. Men läkarna skickade hem mig efter en vekas sjukhusvistelse och sa att styrkan, motoriken kommer att komma tillbaka. Jag fick helt enkelt träna tillbaka det. Så det gjorde jag. Jag började springa. Och nä jag var ingen vacker syn i löparspåret där jag haltade mig fram med en fot som inte fungerande som hälften släpade och hälften vinglade. Jag sprang varannan dag. Om man nu kunde kalla det springa de första gångerna. Men sakta gick det bättre och bättre och min fot började sånär återfå någon typ av styrka och reaktionsförmåga.

Det är drygt ett år sedan jag låg på sjukhus och en månad efter at jag blev utskriven sprang jag en halvmara. Den dagen var det strålande sol, fågelkvitter och jag sprang en halvmara. Jag kunde gå. Jag kunde springa. Och jag tog mig i mål. Total lycka. Så vet du. Om jag kan, så kan du!

  1. Anmäl dig till Women`s Health Halvmarathon
  2. För det första måste du inte springa hela tiden under loppet.
  3. Om du inte hållit igång med din löpträning under hösten kör springa-gå metoden
  4. Kör 2-3 pass i veckan fram till loppet
  5. Skippa intervall passen och försök fokusera på längre distanser istället.
  6. Släpp prestigen och se loppet som en rolig utmaning
  7. Du kan!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons