Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Recept på urgoda bananvåfflor

Jag testade idag ett recept på bananvåfflor och jag måste nog säga att det är min absolut nya favorit. Jättegott och busenkelt! Och så mycket enklare än att göra bananpannkakor som är känsliga för värme och ofta bränns vid. Våfflan blev istället mjukare, sötare, godare. På riktigt! Varför inte göra i morgon till frukost vet jag?

Jag tackar Sierra på Styrkelabbet för detta härliga recept!

IMG_0025liten

Ingredienser

 • 2 hela ägg
 • 150 g (ca 2 stora) bananer. Helst övermogna!
 • 2 msk mandelmjöl (jag tog gluten o laktosfritt)
 • 3 msk keso naturell
 • 1 tsk kanel (valfritt, kan utelämnas)
 • 1 tsk bakpulver
 • Olja/smör till våffeljärnet

 

Gör så här

 1. Värm våffeljärnet
 2. Mosa bananen med en gaffel (eller mixer)
 3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman allt
 4. Spraya/smörj våffeljärnet med lite olja
 5. Tillsätt smeten och grädda ca 5 min eller tills våfflorna inte känns degiga längre samt fått en gyllene yta
 6. Servera med ett gott tillbehör!

I receptet står det att det skall bli 5 våfflor men det blev bara 3 för mig så jag vet inte om jag kanske var lite snål med ingredienserna… Hursomhelst de var fantastiskt goda och du kan säkert spexa till ännu mer med något gott tillbehör som jordnötssmör, sirap, bär, keso, kesella.

Annons

2 kommentarer

 1. Kul att du gillade dom! Såmycket enklare att få till än pannkakan. Jag gjorde mina i ett belgiskt våffeljärn, så det är nog anledningen till varför mina blev fler till antal 🙂

  1. Ja de blev hur goda som helst! Och precis som du säger bananvåfflorna är så mycket enklare att göra och nu när vi har en gasspis är det ännu svårare att göra pannkakor!!! Hur små är belgisk våffeljärn?

Lämna en kommentar

Annons
Annons