Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Fitness, inte bara glitter och glamour

bodyfitness9s

Den här helgen var Fitnessfestivalen i Göteborg och tyvärr kunde inte jag vara där. Utan fick nöja mig med att titta på Instagram och Facebook hur de gått för de tävlande och om några nya trender är på G. För fyra år sedan var det jag själv som stod på scenen och gjorde min debut i  Body Fitness på Luciapokalen. Det var väldigt roligt att stå på scenen och just där och då kände jag mig väldigt glad och nöjd över att stå där. Få visa upp det jag slitit så hårt för. Så hårt…

Efter tävlingen skrev jag en krönika i Sportguiden om verkligenheten och mina tankar. Varsågod att läsa.

 

SPORTGUIDEN 2010 Krönika av Frida
Body Fitness
Inte bara glitter och glamourbodyfitness16B

På höga klackar stoltserar en efter en tjej ut på scenen och radar upp sig framför domarna för bedömning. Sminkningen är markant med mycket sotning kring ögonen. Somliga har till och med lösögonfransar.  Rampljuset får stenarna på dräkterna och strassarmbanden att glittra extra mycket. Skönhetstävling? Nej men Body Fitness.   

Mina tankar 4 veckor in i dieten; Naken står jag framför spegeln och synar vare millimeter på min kropp för att se om det hänt något från gårdagen. ”Axlarna ser lite mer ribbade ut i det här ljuset” konstaterar jag och slänger ett extra öga på den synliga ådran i ljumsken. ”Dock verkar fettet på  midjan och låren sitta stenhårt  trots mina 1,5 timmar förbränningsträning om dagen,  intervall pass och en strikt kosthållning”  fortsätter jag att diskutera med mig själv och drar i det lösa skinnet på magen för att se om fettet åtminstone har släppt där från gårdagen.  ”Inget” Suckar jag.

Mina tankar 5 veckor in i dieten. Den svarta tävlingsdräkten är på och  ett par erfarna ögon skall syna min form idag. Han nyper mig i sidan och säger att där finns en hel del fett. För att ha en chans i tävlingen måste jag tappa mer. Bli hårdare!. Jag ler och försöker skratta bort det men inombords förstärks det jag redan känner. Att fett är äckligt. Att jag är äcklig. Men OM jag bara hade mindre fett, skulle jag inte vara det!  Äta ännu mindre, träna ännu mer.  Trots att jag redan kände mig alldeles matt och yr på dagarna p g a det låga kaloriintaget. Men det jag gjorde nu räckte tydligen inte för att få en snygg kropp.

Att pressa sig själv. Gå utanför sin komfortzon och prestera mer än vad man tror man klarar av, är en fräck känsla. Men tappa bort sig själv, sin balans, sitt välbefinnande! Bara för två minuter i rampljuset med en vältrimmad kropp! För Du tror väl inte man går runt och ser ut som på tävlingsdagen hela tiden?? I övrigt är man kvinna och har, eller ska ha, sitt naturliga underhudsfett (att ligga på 10% är för killar). För vare sig man vill eller inte så finns det där av en anledning. Så det är bara till att gilla det! Träna, ät bra, må gott och utmana dig själv! Men gör det med förnuft för det finns bara en Du!

 

Vad anser du om Body Fitness? Skulle du kunna tänka dig att tävla?
Lämna gärna en kommentar!
Kram
Frida A. Werander

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons