Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Trött på kroppskommentarer!

Hatten av för Amanda Larsson som är Personlig Tränare och en kvinna med muskler. Hon har tröttnat på alla kommentarer hon får bara för att hon har muskler!  “Frågan ligger egentligen inte i synen på kvinnors kroppar, utan hur människor tar sig friheten att kommentera andras utseende, säger Amanda Larsson till Expressenalltmöjligt 518

 

Men hallå, kom igen!! Vi lever på 2014-talet där vad och en gör och ser ut precis hur den vill!!

Jag förstår verkligen inte grejen med att så många blir upprörda så fort tjejer har lite muskler. Det är så bakåtsträvande att jag blir mörkrädd! Jag anser att starka tjejer med muskler är förebilder. Hör ni det!! Ni tjejer därute som lyfter tungt och vars kropp anpassat sig efter det. Ni är FÖREBILDER! Ni går utanför normen och inspirerar andra att träna hårt! Så hur fan har människor mage att komma med elaka kommentarer till någon som kämpar och sliter ? Nä det är inte ok och dessutom väldigt sexistiskt, bakåtsträvande!

Även om Amanda säger att det inte handlar om synen på kvinnokroppar så gör det indirekt det. För varför är det inte ok att tjejer har muskler? Vad är det som är fel med att en tjej är stark? Personligen anser jag att fler tjejer borde sträva efter att bli starka och inte hänga upp sig så förbaskat mycket på att bara vara smala och dricker smoothies till förbannelse och stå i trappmaskinen i gymmet. Även om modeikonen Sofi Fahrman lobbar för smoothies och olika plankövningar för en stark kropp i sin nya bok, kan jag lova att det krävs mer än så för en stark kropp…

 

Tjejer, killar! Två saker!

1. Har du inget snällt att säga i form av beröm till dina medmänniskor! Håll klaffen!

2. Sträva efter att bli stark.Vad har du för nytta av att vara smal och klen?

 

För att läsa hela reportaget om Amanda i Expressen

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons