Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Kan en PT ta semester? hmm…
Nu är det inte långt fören industrisemestern börjar och nästan hela Sverige stannar upp. Med tanke på vårt annars så stressiga samhälle är det inte allt för dumt att tempot dras ner och det blir utrymme att återhämta sig. I de flesta branscher råder full förståelse för att det är semestertider och att kunder, uppdrag, tjänster får vänta till efter sommaren, alla är ju lika entusiastiska att få vara lediga. Men jag vågar nog påstå att det finns en yrkeskategori som inte riktigt kan ta semester hursomhelst och det är Personliga Tränare.

Två anledningar varför en PT  inte får semester.

 

1.Kunden behöver sin PT
Det finns nog inget annat yrke än som i PT yrket där ens kunder ”behöver” en så mycket som där. Det finns de PT kunder som aldrig skulle gå och träna om dem inte hade en PT som stod och väntade på dem! Så hur mycket jag som PT än vill vara ledig går det inte att lämna den här typen av kund flera veckor i sträck undan tillförsyn.  Förstå frustrationen i att bygga upp styrkan och konditionen på din kund under hela våren för att denne sedan på några veckor har raserat det ni byggt upp och ni får börja om från början! Då är det enklare att köra på under sommaren.

 

2. Obetald semester
Det är lätt att vilja ha ut mer pengar varje månad och istället för att spara sin semesterersättning till semestern ta ut sin semesterersättning varje månad. För den som jobbar på en större gymkedja fås semesterersättning utbetalad en gång per år. Tyvärr är det inte alla gym som erbjuder den möjligheten till sina Personliga Tränare vilket jag tycker är väldigt synd eftersom många PT då väljer att jobba hela sommaren trots att vi alla behöver en tids längre ledighet för att må bra, ladda batterierna och kunna prestera på topp!

 

Så är du PT planera in din semester, var tydlig med vad din kund skall göra medan du är borta och släpp sedan taget! Du kan inte träna åt din kund!  OCH! Se till att du får din semesterersättning EN gång om året!

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons