Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Stuntkvinna på riktigt!

Wow, vilken helg! Jag ska bli en Stuntkvinna och har tillbringat hela helgen inne i en Judosal och lärt mig fightas, skallá någon, slåss med kniv, ta emot slag och olika falltekniker.  Hur kul som helst! Han som håller i utbildningen har jobbat med stunt i 40år och varit med och gjort flera Bondfilmer! Han hade en och annan intressant historia att berätta!

Det är verkligen kul att fightas men jag har lite svårt för att bli kastad och göra femton kullerbyttor och sedan hamna på fötter! Jag är inte alls van vid att snurra omkring sådär vilket har resulterat i att jag gått runt hela helgen och mått illa och knappt kunnat äta. Jag hoppas verkligen jag vänjer mig! Är inte alls kul att må dåligt!

Att kunna ramla rätt är jätteviktigt för att inte skada sig och eftersom jag har en nacke som är superkänslig har jag inte råd att vara oförsiktig!  Inte bara för att minimera skaderisken vid alla fall och kast så gäller det att falla/ramla fort när man får ett slag, annars ser det ju inte verklighetstroget ut!

Nedan övar jag och min medspelare på att ducka under slag och ta emot slag. Att fightas är lite som att dansa. Det gäller att komma ihåg koreografin och känna av hur sin partner rör sig. Långsamt, snabbt, höger, vänster. Jag blandade ihop stegen, slagen flera gånger och höll några gånger på att bli galen på mig själv men till slut fick vi till det! Nedan övar jag och min motspelare på att ducka under slag och att ta emot slag.

stunt.7

stunt

stunt.4

stunt.3

Nästa vecka skall vi koreografera ihop våran egen fight och just nu är det bara ett enda stort virrvarr med alla tekniker vi lärt oss och steg! Men som med allt annat bli det alltid bättre av att sova på saken!

I morgon väntar PT kunder, Bloggträff med Hälsa & Fitness, egen träning och filminspelning.
Jag har nämligen fått en roll. Hur kul som helt!! 🙂

Sov gott

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons