Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Fredagstips i vett -och etikett i simhallen

Gå runt naken i ett omklädningsrum och kamma håret. Inte ok! Näsklämma när du simmar, icke! Hur ska du egentligen uppföra dig när du befinner dig i en simhall? I senaste Hälsa& Fitness skrev jag en liten krönika om vett och etikett i simhallen. Trevlig läsning!

delfingos

Förläng badsäsongen och gå till simhallen. Vett -och etikett skola för vuxna.

 

Oavsett väder är simhallarnas vattentemperatur alltid lika pålitlig och det kan verka som att det bara är att slänga sig i vattnet och börja simma. Som att det är någon genetisk förutsättning vi alla delar. Till viss del är det så. Se bara på små bäbisar som kan dyka med hjälp av sina föräldrar och instinktivt håller andan när de får huvudet under vattnet. Eller barn som hoppar, dyker och plaskar och rör sig lika obehindrat som en delfin i vatten men tyvärr går det inte att leva på gamla meriter från att du var spädbarn. Dessutom, barn de badar medan vi vuxna simmar och hur gärna du fortfarande vill hoppa kanonkula från trampolinen, putta i folk från bassängkanten och snärta folk med handduken är det inte längre ok som vuxen. Med dessa vett och etikett råd kommer din vistelse i simhallen underlättas.

  1. Acceptera att du är som en turist. Lite i vägen, ganska störig med kameran i högsta hugg för att dokumentera allt. Två saker. Ta inte kort i duschen och inte när du är i bassängen. Bastun är inte heller någon bra idé.
  2. Alla duktigare simmare har svarta badkläder. Köp de mest färgglada badkläder du kan hitta tills du är redo att uppgradera dig till en svart enkel sak. Nu i början kan du åtminstone få lite beröm för din snygga outfit. Beröm i alla avseenden är alltid positivt.
  3. Använd badtofflor i duschen. Majoriteten gör faktiskt det och det är att föredra för att slippa massa konstiga hudåkommor.
  4. Näsklämma kan kännas som världens bästa uppfinning för den som ogillar att få in vatten i näsan men du måste lära dig att inte få in vatten i näsan. Med andra ord, skippa näsklämman.
  5. Badrock används bara av husvagnscampare, barn och elitsimmare. Du tillhör inte någon av dessa kategorier.
  6. Ha en vattentätt liten bag. Bra att lägga grejer i och bära med sig ut till bassängen. Typ vattenflaska, liten handduk, nycklar, mobil.
  7. Kliv diskret ner i vattnet. Håll gärna i simbassängens kant och försök lixom ljudlöst glida ner i vattnet som en ål. Gör hellre ett klassiskt kärringdop än en kanonkula.
  8. Det finns inget värre än någon som fått en crawlkurs i present och tar upp alla motionsbanor med sitt förbannade plaskande och de jämte känner att de simmar med livet som insats. Var inte den personen.
  9. En simhall är lite som ett bibliotek. Använd därför små ord när du pratar och undvik att skrika ut din frustration om du får vatten i näsan eller inte flyter som du ska.
  10. Det är inte okej att snyta sig i vattnet. Inte i handen heller. Nej.
  11. Simma. Stå inte bara och titta nyfiket på vad alla andra gör och gör det absolut inte i duschen.
  12. Omklädningsrummet är en ganska laddad zon så sätt på dig kläder. Framförallt på underkroppen innan du ställer dig framför spegeln och kammar dig. Det gäller alla inga undantag.

 

Sådär, råden kommer kanske inte göra dig till en bättre simmare men garanterat till en riktig gentlehen!

 

badsäsongen är slut

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons