Uthållig och stark
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uthållig & Stark med Frida

Tankar om den nördiga cykelsporten

Jösses vad dyr cykelsporten är! Att pynta sin cykel med prylar och grejer för mer än vad cykeln själv är värd är inga konstigheter!

Dessutom bör även varenda plagg matcha. Hjälmen, tröjan, byxorna, strumporna, skorna och om det går helst cykeln också!  Jag rycks absolut med och försöker matcha min svarta cykel så bra det bara går men tittar avundsjukt på de cyklister jag passerar som kommer med fullkitad mundering och ser ut att vara sponsrade från någon färgfabrik. Fräcka neonfärger med matchande hjälm, strumpor och handskar. -Shit va coola, tänker jag och måste komma ihåg att åtminstone köpa lite fräckare strumpor att cykla i.

Cykeldator är en ganska kul pryl att ha på cykeln också för att se hastighet, distans och stigningar men än så länge duger Runkeeper gott och väl åt mig istället för att betala 5 000kronor för en liten portabel dator.cykel

Cykla, hur jobbigt kan det vara? Det är ju bara att trampa lite och så vips har man förflyttat sig från punkt A till B utan en svettdroppe. Eller? Inte precis. Cykling är galet jobbigt och jag vågar nästan säga att det är mycket jobbigare än att springa. På cykeln kommer mjölksyran mycket fortare än vid löpning och det blir rena intervallpasset vid minsta lilla vinddrag eller backe. De gör ont och är riktigt oskönt. En löprunda däremot går att göra ganska behaglig och mjölksyran slår inte alls till på samma hemska sätt.

Dessutom behöver du inte harva mil efter mil på cykeln för att få bra träning, en mil räcker gott och väl för att få pulsen att rusa, luftrören att pipa och svetten att rinna. Efter ett sånt pass längtar jag efter att få springa.

Hur går din cykelträning och skall du köra några lopp?

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons